19 okt 2009

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden – Erpe Mere

Wezen-Vrienden – BBC Erpe-Mere: 81-57

Twee weken na mekaar lieten de Wezen-Vrienden punten liggen tegen de Sint-Niklase Condors en Okapi Aalstar. Met de thuiswedstrijd tegen BBC Erpe-Mere moest de Oudenploeg dus voor de volle buit en eerherstel gaan. De Wezen begonnen aan de wedstrijd met Frank Vanderkimpen, Steven Vandingelen, Gorik Cooreman, Kristof Callebaut en Koen Romeyns. Bij Erpe-Mere gingen Van Haver, Gillis, Spinnoy, Vercauteren en Uyttenhove van start.
De match kwam moeilijk op gang, en na twee minuten spelen stond nog steeds een blanco stand op het scorebord. Met driepunters van Kristof Callebaut en Frank Vanderkimpen kwam de match uiteindelijk toch op gang. Ook Gorik Cooreman deed nog zijn duit in het zakje, zodat de Wezen halverwege het eerste quart toch op voorsprong kwamen: 9-4. De bezoekers vochten echter terug en via Spinnoy, Vercauteren en Van Haver namen ze zelfs de leiding: 9-12. De Geraardsbergenaars stelden echter orde op zaken, en met o.m. een driepunter van Koen Romeyns en korven van Frank Vanderkimpen, Bart Van Gompel en Stefaan De Kesel kon de thuisploeg een bonus van acht punten opbouwen: 22-14. In de slotseconde kon Spinnoy nog milderen tot 22-16.
In het tweede quarter werden de bezoekers weggeveegd. Kristof Callebaut en Koen Romeyns zorgden voor een voorsprong van tien punten: 28-18. En met twee driepunters op rij van Frank Vanderkimpen werd het verschil nog groter: 36-22. Gorik Cooreman, Steven Vandingelen en Kristof Callebaut zorgden er uiteindelijk voor dat de Wezen-Vrienden konden gaan rusten met een bonus van vijftien punten: 41-24.
Het derde quarter werd op gang getrokken met een driepunter van Kristof Callebaut. Gorik Cooreman, Frank Vanderkimpen, Koen Romeyns, Steven Vandingelen en Stefaan De Kesel zorgden zelfs voor een kloof van 31 punten: 62-31. In de laatste twee minuten van het derde quarter slaagde de thuisploeg er plotseling niet meer in om nog te scoren, en Van Haver en Uyttenhove profiteerden om het verschil te verkleinen tot 24 punten: 62-38.
De bezoekers gingen door op hun elan, en via Van Haver, Spinnoy en Uyttenhove slaagden ze erin om tot op 17 punten te naderen: 64-47. Frank Vanderkimpen knalde echter drie afstandshots na mekaar binnen en zorgde hiermee terug voor een bonus van 26 punten: 75-49. Met nog meer dan vier minuten te spelen kreeg Frank Vanderkimpen een oververdiende applausvervanging, en mocht jeugdspeler Jonathan Huwé zijn debuut maken bij de A-ploeg. Ook Stefaan De Kesel, Koen Romeyns, Bart Van Gompel en Gorik Cooreman mochten van coach Alain Dhulst nog onder luid applaus naar de kant. Jeugdspelers Pieterjan Van Robays en Achmed Chaouch kregen in de slotfase nog speelkansen, zodat de Wezen de wedstrijd afsloten met twee junioren en een cadet in het team. Jonathan Huwé kon uiteindelijk de eindcijfers vastleggen: 81-57.

Wezen-Vrienden: Frank Vanderkimpen (30 punten); Koen Romeyns (13 punten); Kristof Callebaut en Gorik Cooreman (elk 12 punten); Steven Vandingelen (6 punten); Stefaan De Kesel (4 punten); Bart Van Gompel en Jonathan Huwé (elk 2 punten).

BBC Erpe-Mere: Spinnoy (20 punten); Uyttenhove (10 punten); Van Haver (8 punten); Vercauteren (7 punten); De Swaef (6 punten); De Boeck, Schets en Gillis (elk 2 punten).

Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – Ronse: 52-59
Black Boys Erpe-Mere B – Wezen-Vrienden C: 82-60
Maldegem – Dames WV: 49-34
Juniores WV – Bobcat Laarne: 136-39
Cadetten WV – Bazel: 91-48
Miniemen WV – Sint-Niklase Condors: 120-45
Black Bears Gent – Benjamins WV B: 36-79
Microben WV – Allgro Houtem: 12-4

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background