16 dec 2007

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden C

Wezen-Vrienden C – Helios Zottegem C: 88-72

In de vierde provinciale stond de derby tussen leider Wezen-Vrienden C en Helios Zottegem C op de kalender. De thuisploeg ging van start met Stijn Eeman, Glenn Van Nooten, Rudy Luc, Andy Duwyn en Christophe Dierickx. Zottegem begon met Lievens, Van De Putte, De Meyer, Van Herzeele en Verstraete. De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd. Met korven van Lievens, Verstraete en Van De Putte en een driepunter van Van Herzeele kwam Helios 4-11 voor. Thuisspelers Glenn Van Nooten, Christophe Dierickx en Rudy Luc (met een driepunter) brachten de Wezen terug langszij: 13-13. Stijn Eeman slaagde er zelfs in om de Geraardsbergenaars op voorsprong te brengen: 18-13. Met o.m. een driepunter van ‘t Jampens kwam Helios terug aansluiten: 18-18. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe, en het eerste quart werd afgesloten met een monsterscore: 25-25.
In het tweede quart kon Zottegem met o.a. driepunters van Van Herzeele en Marchand gedurende een viertal minuten gelijke tred houden: 35-35. Met driepunters van Glenn Van Nooten en Stijn Eeman, en korven van Angelo Bogaert en Andy Duwyn konden de Wezen-Vrienden toch nog voor de rust een voorsprong van 11 punten opbouwen: 50-39.
In het derde quart bleef Helios goed meespelen, maar met o.a. driepunters van Glenn Van Nooten en Rudy Luc hielden de Wezen-Vrienden de match onder controle: 70-58.
Het laatste quart ging van start met nog een rake afstandshot van Glenn Van Nooten. Met de hulp van Angelo Bogaert, Rudy Luc, Andy Duwyn en Christophe Dierickx kon de Oudenbergploeg zijn voorsprong verder uitdiepen. Het waren de invallers Jurgen De Taeye en Jens De Vits die uiteindelijk de eindscore konden vastleggen: 88-72.

Wezen-Vrienden C: Glenn Van Nooten (21 punten); Angelo Bogaert (16 punten); Stijn Eeman en Andy Duwyn (elk 14 punten); Christophe Dierickx (11 punten); Rudy Luc (8 punten); Jurgen De Taeye en Jens De Vits (elk 2 punten).

Helios Zottegem C: Verstraete (16 punten); Van De Putte (13 punten); Marchand (12 punten); ‘t Jampens (10 punten); De Meyer (7 punten); Van Herzeele (6 punten); Lievens (4 punten); Van Damme (3 punten); Van De Keere (1 punt).

In tweede landelijke kreeg Wezen-Vrienden A een zware pandoering bij leider Melco Ieper: 82-46. In de derde provinciale verloor Wezen-Vrienden B nipt in de topper bij Eksaarde: 61-59.
Met de eindejaarsfeesten in zicht mag de A-ploeg nog niet gaan rusten. Zaterdag 22 december, om 17u30, speelt Wezen-Vrienden de 1/8ste finale van de Beker van Oost-Vlaanderen bij tweede provincialer Optima Gent.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background