4 okt 2010

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden – Brabo Antwerpen

Op de vierde speeldag speelden de Geraardsbergse Wezen-Vrienden tegen Nieuw Brabo Antwerpen, de ongeslagen leider in tweede landelijke.

Coach Alain Dhulst kon geen beroep doen op Frank Vanderkimpen, Peter Van Heule, Stefaan De Kesel en Jeroen Tuypens. Hierdoor werd het team aangevuld met jeugdspelers Jonathan Huwé, Pieter-Jan Van Robays en Achmed Chaouch.
De Wezen begonnen aan de wedstrijd met Kristof Callebaut, Koen Romeyns, Bart Van Gompel, Bart De Keyser en Bram Denie. De Antwerpenaars gingen van start met Van Heyst, Radifson, Wauters, Van De Mosselaer en Van Marsenille.
Via Bart De Keyser, Koen Romeyns en Bram Denie namen de Wezen een sterke start: 8-4. Met o.m. driepunters van Radifson en Wauters, en de steun van Van Marsenille en Tshitengé namen de bezoekers de wedstrijd in handen: 14-24. In de eindfase van het eerste quarter slaagden Kristof Callebaut en Koen Romeyns erin om de achterstand te minimaliseren: 23-26.
In het begin van het tweede quarter konden Tshitengé en Wauters het verschil terug vergroten: 23-30. Via Bart De Keyser, Jonathan Huwé, Bart Van Gompel, Bram Denie en Pieter-Jan Van Robays slaagden de Wezen erin om terug aan te sluiten: 41-42. En net voor de rust slaagden Bart De Keyser, Koen Romeyns en Kristof Callebaut erin om de Oudenbergploeg terug op voorsprong te brengen: 49-44.
In de aanvangsfase van het derde quarter konden Radifson, Van Heust en Tshitengé de achterstand terug overbruggen: 49-50. De Wezen bleven echter knokken, en met driepunters van Kristof Callebaut en Koen Romeyns, en korven van Bart De Keyser, Bart Van Gompel en Bram Denie sloeg de thuisploeg een kloof van 11 punten: 63-52. Uiteindelijk konden de Wezen-Vrienden het derde quarter afsluiten met een bonus van 7 punten: 68-61.
In het begin van het vierde quarter slaagden Koen Romeyns, met een geslaagde afstandshot, en Bart Van Gompel erin om de bonus verder op te drijven tot 11 punten: 74-63. Met o.a. een driepunter van Tshitengé, en korven van Van Heyst en Wauters naderde Brabo echter terug tot op 2 punten: 74-72. De Wezen slaagden er tot op één minuut van het einde in om het minimale verschil te handhaven: 79-76. Bij de Wezen moest Bart De Keyser met vijf fouten naar de kant, en Radifson en Tshitengé brachten de Antwerpenaars terug op voorsprong: 79-80. In een bloedstollende slotminuut kon Bart Van Gompel nog van op de vrijworplijn gelijkstellen: 80-80. Het was echter Van Heyst die erin de slotseconden nog voor zorgde dat Nieuw Brabo Antwerpen ongeslagen aan de leiding blijft. Eindstand: 80-82.
Volgende zaterdag maken de Wezen-Vrienden de verplaatsing naar Makeba Mariaburg. Het bestuur hoopt er alvast op dat hun jongens er punten kunnen sprokkelen, en een stek in de middenmoot van de klassering opeisen.

Wezen-Vrienden: Koen Romeyns en Bart De Keyser (elk 18 punten), Kristof Callebaut (16 punten), Bram Denie (11 punten); Bart Van Gompel (10 punten), Jonathan Huwé (5 punten), Pieter-Jan Van Robays (2 punten).

Nieuw Brabo Antwerpen: Wauters (24 punten), Radifson en Tshitengé (elk 19 punten), Heulens (8 punten), Van Heyst (6 punten), Van De Mosselaer (4 punten), Van Marsenille (2 punten).

Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – BBC Lokeren: 70-57
Dames WV – BBC Kluisbergen 43-65
BBC Gembas Knesselare – Cadetten WV 66-81
Miniemen WV – Helios Zottegem 53-75
Pupillen WV – BBC Lede 71-67
Benjamins WV A – BBC Lokeren 71-20
BBC Modu Destelbergen – Benjamins WV B 36-43
BBC Latem-De Pinte B – Microben WV 4-12

Op zaterdag 9 oktober spelen enkel de cadetten thuis in “De Kriebel”. Zij ontvangen om 16u45 BBC Erpe-Mere.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background