18 sep 2007

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden – Blankenberge

Tweede Landelijke: Wezen-Vrienden – Fantasia Blankenberge: 66-63

Bij de Wezen-Vrienden stond vorig weekend de eerste thuismatch in de Landelijke afdeling op het programma. Na het verlies bij Falco Gent had de Oudenbergploeg iets goed te maken tegenover de supporters.
De Wezen-Vrienden gingen van start met Stefaan De Kesel, Wouter Christiaens, Bram Denie, Steven Vandingelen en Ruben ‘t Kindt. De bezoekers begonnen met Ilya Aerts, Yves Galle, Luc Vieren, Stijn De Rijcker en Curt Van Toortelboom.
In de eerste drie minuten kon geen van beide ploegen afstand nemen. Met korven van Steven Vandingelen en Wouter Christiaens nam de thuisploeg even later voorsprong: 8-4. Op een tweetal minuten van het einde van het eerste quart bracht Waldo Verheecke met twee driepunters op rij de kustjongens terug op gelijke hoogte: 15-15. Verheecke zorgde in de slotminuut zelfs nog voor een kleine bonus voor Fantasia: 17-18.
Het tweede quart ging van start met driepunters van Wouter Christiaens en Sem Vanbelleghem. Ook Mario De Wandel deed met een goeie invalsbeurt zijn duit in het zakje. De rust werd bereikt met een 31-30 stand.
Onmiddellijk na de rust zorgde Steven Vandingelen ervoor dat de Wezen-Vrienden hun voorsprong konden opdrijven tot 38-33. Via Ruben ‘t Kindt en nog een driepunter van Sem Vanbelleghem werd het zelfs 43-33. Met korven van o.a. Gregory De Cock en Waldo Verheecke probeerde Fantasia aan te klampen. Met een driepunter van Steven Vandingelen en korven van Mario De Wandel en Ruben ‘t Kindt kon men de laatste tien minuten aanvatten met een bonus van 14 punten: 55-41.
Na één minuut spelen in het vierde quart moest de Blankenbergse topschutter Waldo Verheecke met 5 fouten naar de kant, en halverwege het laatste quart verloor de kustploeg ook zijn andere dubbele meter Yves Galle met 5 fouten. Amper een minuut later moest bij de thuisploeg spelverdeler Wouter Christiaens eveneens met 5 fouten naar de kant. Met korven van Luc Vieren, Bram Casier, Curt Van Toortelboom en Ilya Aerts kwamen de bezoekers op 27 seconden van het einde nog terug tot 64-63. De spanning was te snijden in “De Kriebel”, maar Bram Denie en Stefaan De Kesel konden de eindstand vastleggen, en de punten in de Oudenbergstad houden: 66-63.

Wezen-Vrienden: Steven Vandingelen (22 punten); Bram Denie en Ruben ‘t Kindt (elk 12 punten); Mario De Wandel (7 punten); Sem Vanbelleghem (6 punten); Wouter Christiaens (5 punten); Ken Galle en Stefaan De Kesel (elk 1 punt).

Fantasia Blankenberge: Waldo Verheecke (15 punten); Ilya Aerts (10 punten); Luc Vieren (9 punten); Curt Van Toortelboom en Yves Galle (elk 6 punten); Stijn De Rijcker en Guy Gadeyne (elk 5 punten); Gregory De Cock (4 punten); Bram Casier (2 punten).

Op zaterdag 22 september maakt Wezen-Vrienden de verplaatsing naar BC Asse-Ternat. De wedstrijd gaat van start om 20u30.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background