14 jan 2009

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden – Black Bears Gent

Wezen-Vrienden – Black Bears Gent: 101-91

Vorige zaterdag kwam het tweede geklasseerde Black Bears Gent op bezoek in de Geraardsbergse Kriebel. De Wezen-Vrienden begonnen aan de match met Jeffrey Antheunis, Koen Romeyns, Stefaan De Kesel, Kristof Callebaut en Steven Vandingelen. Bij de Gentenaars gingen Cardon, Plets, Naessens, De Buck en Ranft van start.
De Geraardsbegenaars gingen sterk van start, en namen via Koen Romeyns, Kristof Callebaut en Jeffrey Antheunis onmiddellijk een 8-2 voorsprong. De bezoekers sloegen echter terug, en met o.m. driepunters van Ranft en De Buck konden ze zelfs een puntje voorsprong nemen: 16-17. Bij de Wezen scoorde Koen Romeyns nog een driepunter. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd waardoor het eerste quarter werd afgesloten bij een 23-23 stand.
In het begin van het tweede quarter kon de Oudenbergploeg via Kurt Van Herreweghe, Ken Galle en Koen Romeyns een bonus van 6 punten opbouwen: 33-27. Naessens milderde met een geslaagde afstandshot, maar met twee driepunters op rij van Koen Romeyns werd de voorsprong van de thuisploeg opgedreven tot 12 punten: 44-32. Met o.m. een driepunter van Cardon en korven van Kastelijn, Naessens, Maertens en De Buck konden de Gentenaars de schade bij de rust toch nog enigszins beperken: 52-44.
Het derde quarter ging van start met driepunters van Kastelijn en Maertens voor Black Bears, en Jeffrey Antheunis voor de Wezen. Niettegenstaande dat Ken Galle met 5 fouten naar de kant moest, slaagden de bezoekers er toch niet in om dichter te komen: 75-67.
Met o.m. een afstandshot van Ranft naderden de Gentenaars in het begin van het vierde quarter tot op 5 punten: 77-72. De Wezen reageerden via Jeffrey Antheunis en Koen Romeyns. Black Bears kwam soms nogal agressief uit de hoek, wat op korte tijd resulteerde in de vroegtijdige uitsluiting van Dobbelaere, Maertens en De Bulck. Met een driepunter van Kurt Van Herreweghe en korven van Koen Romeyns en Kristof Callebaut sloegen de Geraardsbergenaars een kloof van 15 punten: 93-78. In de slotminuten slaagden de Gentenaars erin om nog terug te komen tot op 10 punten: 101-91.
Bij de thuisploeg vestigde Koen Romeyns een nieuw clubrecord. Hij scoorde liefst 45 punten, ééntje puntje meer dan het jarenlange oude record van zijn vader Ludwig.
Door deze prachtige overwinning komen de Wezen-Vrienden in de klassering terug op een gedeelde tweede plaats, en nemen ze een optie op het behalen van de play-offs.

Wezen-Vrienden: Koen Romeyns (45 punten); Kristof Callebaut en Kurt Van Herreweghe (elk 15 punten); Ken Galle (10 punten); Steven Vandingelen (7 punten); Jeffrey Antheunis (6 punten); Tom Goorman (3 punten).

Black Bears: Maertens (20 punten); Kastelijn (16 punten); Ranft (15 punten); Naessens (14 punten); De Buck (12 punten); Cardon (5 punten); Braet, Dobbelaere, Plets en Van Lancker (elk 2 punten); De Smet (1 punt).

Volgende zaterdag maakt Wezen-Vrienden de verplaatsing naar Bavi Gent.

Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – Black Bears Gent B: 84-85 (na verlengingen).
Cadetten WV – Sgolba Aalter: 46-87
Pupillen WV – Lede: 94-68
Premicroben WV – Zele: 9-7

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background