9 apr 2010

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden – BBC Kluisbergen

Donderdagavond liep “De Kriebel” nog eens vol voor de heenwedstrijd van de halve finale van de play-off’s tussen Wezen-Vrienden en BBC Kluisbergen. Voor de wedstrijd werden de Geraardsbergse Benjamins B, die ongeslagen de kampioenstitel behaalden, eveneens aan het publiek voorgesteld.
Coach Alain D’Hulst koos voor Jeffrey Antheunis, Stefaan De Kesel, Ken Galle, Kristof Callebaut en Bart Van Gompel om de wedstrijd te beginnen. Kluisbergen ging van start met Kenneth D’Hondt, Jean-Baptist en Henri Nottebaert, Filip L’Hommelet en Nathan De Meyer.

De Geraardsbergenaars gingen sterk van start, want na amper één minuut spelen zorgden Kristof Callebaut (met o.m. een driepunter) en Jeffrey Antheunis voor 8-0. De bezoekers reageerden via Jean-Baptist Nottebaert, Kenneth D’Hondt, Nathan De Meyer en Filip L’Hommelet, die erin slaagden om terug te naderen tot op drie punten: 12-9. In de slotfase van het eerste quarter zorgden Kristof Callebaut, Stefaan De Kesel, Steven Vandingelen en Koen Romeyns echter nog voor een overbluffend verschil: 28-13.
Bij het begin van het tweede quarter pakten de Wezen-Vrienden uit met driepunters van Steven Vandingelen en Bart Van Gompel, maar ook bij de bezoekers zorgden Tom Messeeuw en Sander Van De Walle voor geslaagde afstandshots: 38-22. Kluisbergen kon zich herpakken, en via Nathan De Meyer, Tom Messeeuw en Henri Nottebaert slaagden ze erin om terug te naderen tot op negen punten: 38-29. Net voor de rust kon Filip L’Hommelet (met een driepunter) de schade zelfs nog beperken tot zeven punten: 46-39.

Na de rust namen de bezoekers de match in handen. Met o.m. twee driepunters van Kenneth D’Hondt, en korven van Jean-Baptist Nottebaert, Nathan De Meyer en Filip L’Hommelet konden de bezoekers hun achterstand omtoveren naar een bonus van zes punten: 52-58. De Wezen reageerden met o.m. driepunters van Bart Van Gompel en Koen Romeyns: 59-60. In de slotfase van het derde quarter zorgden Koen Romeyns en Kristof Callebaut zelfs nog voor een kleine lokale bonus: 64-62.
In het vierde quarter schakelden de Wezen terug een versnelling hoger, en zorgden Koen Romeyns, Bram, Denie, Kristof Callebaut, Steven Vandingelen, Ken Galle, Stefaan De Kesel en Gorik Cooreman nog voor een riante zege. Ken Galle (Wezen-Vrienden) en Nathan De Meyer (Kluisbergen) moesten nog vervroegd naar de kant met vijf fouten, en de ingevallen Jonathan Huwé kon de eindscore vastleggen van op de vrijworplijn: 93-73
Op zaterdag 10 april, om 15 uur, wordt de terugwedstrijd gespeeld in Kluisbergen.

Inmiddels raakte ook bekend dat coach Alain D’Hulst zijn contract bij de Wezen-Vrienden verlengd. Frank Vanderkimpen, die trouwens voor een lange periode out is, zal volgend seizoen de taak van assistent-coach waarnemen.


Kristof Callebaut

Wezen-Vrienden: Kristof Callebaut (26 punten), Bram Denie, Koen Romeyns en Steven Vandingelen (elk12 punten), Stefaan De Kesel (10 punten), Bart Van Gompel (8 punten), Gorik Cooreman (6 punten), Jeffrey Antheunis en Ken Galle (elk 3 punten), Jonathan Huwé (1 punt).

BBC Kluisbergen: Nathan De Meyer (22 punten), Filip L’Hommelet en Kenneth D’Hondt (elk 14 punten), Sander Van De Walle (9 punten), Tom Messeeuw en Jean-Baptist Nottebaert (elk 5 punten), Henri Nottebaert (4 punten).

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background