10 dec 2008

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden – BBC Deinze

Wezen-Vrienden – BBC Deinze: 74-50

Vorige zaterdag mochten de Wezen-Vrienden ex-speler Ruben ‘t Kindt verwelkomen met zijn nieuwe club BBC Deinze. De Geraardsbergenaars gingen van start met Kurt van Herreweghe, Koen Romeyns, Andria Soldo, Ken Galle en Jeffrey Antheunis. Bij Deinze mochten Jonas Eelbode, Ruben ‘t Kindt, Tim Van Rossom, Niels Van Der Cruyssen en Senne Boerjan aan de match beginnen.
De partij kende een moeizame start, en het duurde bijna drie minuten alvorens Ruben ‘t Kindt de score kon openen. Het eerste quarter werd afgesloten met een lage 14-10 score.
Coach Ingrid Claessens bracht met de inbreng van Stefaan De Kesel en Steven Vandingelen meer gestalte in de ploeg. Met o.a. korven van Steven Vandingelen, Stefaan De Kesel, Andria Soldo en een driepunter van Koen Romeyns zorgden de Wezen-Vrienden voor een tussentijdse 14-2, en konden ze de voorsprong opdrijven tot 16 punten: 28-12. Met o.m. een geslaagde afstandshot van Goorik Cooreman konden de bezoekers de schade bij de rust toch nog beperken tot 13 punten: 34-21.
Kort na de rust slaagde Deinze erin om via Senne Boerjan en Tim Van Rossom te naderen tot op 9 punten: 34-25. De Oudenbergploeg hield de wedstrijd echter onder kontrole en via Stefaan De Kesel, Steven Vandingelen, Koen Romeyns, Kurt Van Herreweghe en Jeffrey Antheunis werd het verschil toch opgedreven tot 15 punten: 52-37.
Bij het begin van het laatste quarter kon Koen Romeyns met een driepunter de score nog verder opdrijven: 57-39. Een zevental minuten voor tijd moest Tim Van Rossom bij de bezoekers met vijf fouten naar de kant. De Wezen konden de wedstrijd rustig uitspelen, en in de slotminuten zorgden Steven Vandingelen (met een driepunter), Kurt Van Herreweghe, Ken Galle en Tom Goorman voor de eindcijfers: 74-50.
Door deze nieuwe overwinning blijven de Geraardsbergenaars op koers voor de play-offs, ze staan op de tweede plaats in de klassering. Volgende zaterdag wordt de verplaatsing naar Erpe-Mere gemaakt.

Wezen-Vrienden: Steven Vandingelen (18 punten); Koen Romeyns (17 punten); Jeffrey Antheunis, Stefaan De Kesel en Ken Galle (elk 8 punten); Kurt Van Herreweghe (7 punten); Andria Soldo (6 punten); Tom Goorman (2 punten).

BBC Deinze: Goorik Cooreman (11 punten); Senne Boerjan (9 punten); Stijn Billiet (8 punten); Ruben ‘t Kindt (7 punten); Tim Van Rossom (5 punten); Niels Van Der Cruyssen (4 punten); Hannes Careel, Jonas Eelbode en Gregory Loontjens (elk 2 punten).

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background