20 sep 2009

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden – BBC Deinze

Wezen-Vrienden – BBC Deinze: 86-57

Na de zware pandoering bij Melle-Vogelhoek moesten de Wezen met een overwinning voor eerherstelling zorgen.
De thuisploeg begon aan de match met Kristof Callebaut, Gorik Cooreman, Frank Vanderkimpen, Ken Galle en Koen Romeyns. Deinze ging van start met Van Der Cruyssen, Stefaan Billiet, Van Meerhaeghe, Boerjan en Jonas Careel.
De thuisploeg begon sterk aan de partij. Met twee driepunters van Kristof Callebaut, en korven van Koen Romeyns en Ken Galle kon men halverwege het eerste quarter reeds een mooie voorsprong opbouwen: 10-2. Via Van Der Cruyssen, Boerjan en Van Rossom naderden de bezoekers echter tot 10-8, maar met korven van Ken Galle en Kristof Callebaut en nog een geslaagde adstandshot van Koen Romeyns konden de Wezen-Vrienden toch het verschil maken: 19-12.
Het tweede quarter werd ingezet met een driepunter van Jeffrey Antheunis, maar de bezoekers reageerden met een afstandshot van ‘t Kindt. Met korven van Lampens en Stefaan Billiet kwamen de bezoekers zelfs terug tot 22-20. Met een driepunter van Frank Vanderkimpen, en de steun van Stefaan De Kesel en Kristof Callebaut konden de Wezen toch gaan rusten met een geruststellende voorsprong: 39-28.
Met een tussentijdse 21-2 zorgden Koen Romeyns (met twee driepunters), Gorik Cooreman, Stefaan De Kesel en Frank Vanderkimpen na de rust voor een bonus van liefst 30 punten: 60-30. Met korven van Bart Van Gompel en een geslaagde afstandshot van Jeffrey Antheunis kon de thuisploeg aan de laatste tien minuten beginnen met een voorsprong van 31 punten: 67-36.


Gorik Cooreman

In het vierde quarter kon coach Alain D’Hulst zich permitteren om ook de jongeren Pieter Mollaert, Pieter-Jan Van Robaeys en Sam Tuypens speelkansen te geven. Boerjan scoorde nog een driepunter voor de bezoekers, maar Koen Romeyns reageerde met zijn vierde driepunter in de match. In de slotminuten moest Ken Galle nog met vijf fouten naar de kant, maar Gorik Cooreman (tegen zijn ex-ploeg) en Pieter Mollaert konden de eindcijfers vastleggen: 86-57.

Wezen-Vrienden: Koen Romeyns (17 punten); Kristof Callebaut (15 punten); Frank Vanderkimpen (13 punten); Gorik Cooreman (10 punten); Stefaan De Kesel (9 punten); Jeffrey Antheunis (8 punten); Ken Galle (6 punten); Bart Van Gompel en Pieter Mollaert (elk 4 punten).

BBC Deinze: Van Rossom (10 punten); Van Der Cruyssen en Lampens (elk 9 punten); Boerjan en ‘t Kindt (elk 8 punten); Stijn Billiet (7 punten); Stefaan Billiet (4 punten); Van Meerhaeghe (2 punten).

Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – Deinze B: 54-53 (na verlenging)
Deinze – Dames WV: 40-60
Juniores WV – Lede: 68-50
Okapi Aalstar – Cadetten WV: 82-45
Miniemen WV – Zele: 56-74
Pupillen WV – Haantjes Oudenaarde: 108-34

 
Tags

Verder lezen

Volgende bericht

Kerk te koop


Thumbnail

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background