2 sep 2007

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden B – Okapia Aalstar B

Beker van Oost-Vlaanderen: Wezen-Vrienden B – Okapi Aalstar B: 69-74.

In zijn derde partij voor de Beker van Oost-Vlaanderen moest derde provincialer Wezen-Vrienden B het opnemen tegen tweede provincialer Okapi Aalstar B. De thuisploeg die met een bonus van vijf punten mocht starten, begon met Pieter Mollaert, Bram Galle, Vincent Thesin, Peter Wieme en Koen Romeyns. Bij Okapi gingen De Saedeleer, Leyssens, Verhulst, Maesfrancx en Mallego van start.
Via Koen Romeyns, Peter Wieme en Bram Galle bouwde de thuisploeg zijn voorsprong op: 13-4. In het tweede deel van het eerste quart werden bij de Wezen echter heel wat vrijworpen gemist. Enkel Koen Romeyns lukte nog 5 punten, en Okapi profiteerde via Van Der Hasselt, Maesfrancx en Mallego om het eerste quart met winst af te sluiten: 17-18.
In het tweede quart waren het vooral de gebroeders Romeyns die er voor zorgden dat de rust werd bereikt met een voorsprong voor de thuisploeg: 33-29.

In de aanvangsfase van het derde quart zorgden Vincent Thesin, Koen en Bart Romeyns voor 10 punten voorsprong: 41-31. Net zoals in het eerste quart slaagden de bezoekers erin om terug aan te sluiten: 45-45. Peter Wieme en Koen Romeyns zorgden in de slotseconden nog voor een kleine voorsprong: 49-47.
In een gelijkopgaande vierde quart gaven beide ploegen elkaar geen ruimte. Halverwege stond de stand in evenwicht: 58-58. Met drie driepunters op rij zorgde Bart Romeyns ervoor dat de Wezen op één minuut voor het eindsignaal terug op voorsprong kwamen: 67-62. Via Verhulst, Maesfranckx en Van Der Hasselt kwam Okapi echter terug op voorsprong: 69-70. Om de zege thuis te houden moest de thuisploeg in de laatste seconden dus nog scoren. Door een incident tussen Bart Romeyns en de scheidsrechter mochten de bezoekers echter op twee seconden van het einde nog vijf vrijworpen nemen. Maesfranckx kon vanop de vrijworplijn de eindstand vastleggen: 69-74.

Wezen-Vrienden: Koen Romeyns (19 punten); Bart Romeyns (18 punten); Vincent Thesin (8 punten); Peter Wieme (7 punten); Ken Galle (6 punten); Bram Galle (4 punten); Pieter Mollaert (2 punten).
Okapi: Maesfrancx (27 punten); Verhulst (14 punten); De Saedeleer (9 punten); Mallego (8 punten); Van Der Hasselt (6 punten); Hofmans en Leyssens (elk 4 punten); Wijnants (2 punten).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background