6 sep 2009

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden B – Latem-De Pinte

Beker van Oost-Vlaanderen:
Wezen-Vrienden B – BBC Latem-De Pinte C: 71-55

Na overwinningen tegen Grembergen, Eksaarde en Feniks Gent moest derde provincialer Wezen-Vrienden B het in zijn vierde poule-wedstrijd opnemen tegen tweede provincialer Latem-De Pinte C.
De thuisploeg ging van start met Patrick Vandervoort, Pieter Mollaert, Bram Galle, Stany Bruylandt en Vincent Thesin. Bij de bezoekers gingen Mestdag, Vromant, Duhain, De Vetter en Cerovic van start.
De Wezen-Vrienden, die met een voorgift van 5 punten aan de wedstrijd mochten beginnen, liepen via Patrick Vandervoort en Pieter Mollaert verder uit tot 11-2. Met twee driepunters van Duhain, een afstandshot van Cerovic en de steun van Michiels kwamen de bezoekers echter terug tot 15-13. In de slotminuten van het eerste quarter zorgden Bram Denie, Vincent Thesin en Jeroen Tuypens toch nog voor een bonus van 7 punten: 23-16.
In een evenwichtig tweede quarter zorgden Bram Denie, Jeroen en Sam Tuypens, Pieter Mollaert en Patrick Vandervoort ervoor dat de voorsprong gevrijwaard bleef. Bij de bezoekers was het vooral Duhain die de punten voor zijn rekening nam. Ruststand: 39-30.
In het derde quarter overheersten de Wezen. Na vier punten van Pieter Mollaert zorgden Sam Tuypens, Stany Bruylandt, Vincent Thesin, Bram Galle, Bram Denie en Peter Wieme ervoor dat de score verder opgedreven werd. Bram Denie sloot het derde quarter af met een overheerlijke driepunter: 56-40.
In de aanvangsfase van het vierde quarter konden Jeroen Tuypens, Bram Denie en Pieter Mollaert de lokale voorsprong opbouwen tot 21 punten: 63-42. Met o.m. een driepunter van Cerovic en korven van Mestdag, Verschatse en Willaert konden de bezoekers de schade nog beperken. Sam Tuypens zorgde voor de eindcijfers: 71-55.
Na deze prachtige overwinning zijn de Wezen-Vrienden B de ongeslagen winnaar in hun poule. Zij stoten door naar de volgende ronde van de Beker van Oost-Vlaanderen.

Ook eerste provincialer Wezen-Vrienden A zorgde zaterdagavond voor een stunt. In de Beker van Vlaanderen gingen de Geraardsbergenaars winnen bij het twee reeksen hoger spelende Sgolba Aalter: 80-82.

Wezen-Vrienden B: Bram Denie (17 punten); Pieter Mollaert (16 punten); Jeroen Tuypens (11 punten); Sam Tuypens, Vincent Thesin en Patrick Vandervoort (elk 5 punten); Bram Galle (4 punten); Stany Bruylandt (2 punten); Peter Wieme (1 punt).

BBC Latem-De Pinte C: Duhain (16 punten); Cerovic (13 punten); Mestdag (6 punten); De Gryse (5 punten); Verschatse en Michels (elk 4 punten); De Vetter (3 punten); Vromant en Willaert (elk 2 punten).

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background