7 sep 2008

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden B – BTK Ronse

Beker van Oost-Vlaanderen: Wezen-Vrienden B – BTK Ronse: 68-78

In de Beker van Oost-Vlaanderen kreeg derdeprovincialer Wezen-Vrienden B het bezoek van tweedeprovincialer BTK Ronse. De thuisploeg die met een bonus van 5 punten aan de partij mocht beginnen ging van start met Patrick Van Der Voort, Peter Wieme, Pieter Mollaert, Vincent Thesin en Bram Galle. De bezoekers begonnen met Dave Van Butsele, Mathieu De Clercq, Colin Goessens, Kevin Van Meerhaeghe en Peter Van Waeyenberghe.
De bezoekers hadden slechts twee minuten nodig om de handicap van vijf punten te overbruggen: 8-8. Met vlotte en snellere combinaties, en liefst vijf driepunters van Peter Van Waeyenberghe kon Ronse het eerste quarter afsluiten met 9 punten voorsprong: 20-29.
Wegens protest tegen een scheidsrechterlijke beslissing kregen de Wezen in de aanvangsfase van het tweede quarter liefst drie technische fouten aangesmeerd. Bovendien werd Stany Bruylandt uitgesloten. Van op de vrijworplijn kon Peter Van Waeyenberghe zo voor een bonus van 16 punten zorgen: 20-36. De thuisploeg vocht echter terug, en met o.a. een driepunter van Patrick Van Der Voort en korven van Peter Wieme en Bart Romeyns kon men de schade bij de rust nog enigszins beperken: 34-42.
Via Patrick Van Der Voort, Bram Galle en Pieter Mollaert naderde de Oudenbergploeg in het derde quarter zelfs tot op 4 punten: 42-46. Ook een driepunter van Vincent Thesin en korven van Peter Wieme konden echter niet beletten dat de bezoekers met voorsprong aan het vierde quarter konden beginnen: 53-59.
Tot halverwege het vierde quarter konden de Wezen-Vrienden gelijke tred houden, maar met zijn zesde geslaagde afstandshot maakte Peter Van Waeyenberghe het verschil: 62-71. De thuisploeg slaagde er niet meer in om de achterstand te overbruggen: 68-78.

Wezen-Vrienden B: Patrick Van Der Voort (18 punten); Peter Wieme (17 punten); Pieter Mollaert en Bram Galle (elk 7 punten); Vincent Thesin en Bart Romeyns (elk 5 punten); Sam Tuypens (4 punten).

BTK Ronse: Peter Van Waeyenberghe (25 punten); Kevin Van Meerhaeghe (20 punten); Colin Goessens (13 punten); Mathieu De Clercq, Dave Van Butsele en Tim Lagae (elk 6 punten); Stefaan De Vreese (2 punten).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background