17 sep 2007

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden B – Assenede

Derde Provinciale: Wezen-Vrienden B – Assenede: 71-62

De B-ploeg van de Geraardsbergse Wezen-Vrienden begon aan de competitie met een zware nederlaag bij Okapi Aalstar. Vorige zaterdag kreeg men Assenede op bezoek voor de eerste thuismatch.
De Wezen begonnen aan de partij met Pieter Mollaert, Vincent Thesin, Peter Wieme, Bram Galle en Tom Goorman. Bij de bezoekers gingen Peter Eysermans, Bonte, Beke, De Weerd en Heyde van start.
De bezoekers namen onmiddellijk voorsprong via Beke, maar Tom Goorman reageerde met een driepunter: 3-3. Na drie minuten kwamen de Wezen-Vrienden via een driepunter van Vincent Thesin voor het eerst op voorsprong: 8-7. Assenede kon met o.m. een driepunter van Peter Eysermans uitlopen tot 8-15. Met een afstandshot van Bram Galle, en korven van Tom Goorman, Pieter Mollaert en Koen Romeyns konden de Geraardsbergenaars op het einde van het eerste quart de schade nog beperken tot 18-19.
In het tweede quart nam de thuisploeg de match in handen. Met o.a. een driepunter van Bart Romeyns en korven van Vincent Thesin en Patrick Van Der Voort kwamen de Wezen op voorsprong: 25-19. De bezoekers hadden geen verhaal tegenover de combinaties van de Geraardsbergenaars. Met o.m. nog een tweede driepunter van Bart Romeyns werd de rust bereikt met 12 punten voorsprong: 37-25.
Het derde quart begon met driepunters van thuisspeler Bart Romeyns en bezoeker Regelbrugge. Na een gelijk opgaande tien minuten, hielden de Wezen nog 11 punten bonus over: 51-40.
Met korven van Beke, Neyt en De Weerd kwamen de bezoekers in de eerste minuten van het vierde quart terug tot 54-48. de gebroeders Romeyns stelden echter orde op zaken, en brachten de stand op 61-48. In de slotfase van de wedstrijd werd het echter nog spannend. Met korven van Tom Eysermans, De Weerd en een driepunter van Beke naderden de bezoekers op één minuut van het einde tot op 3 punten: 65-62. Assenede moest echter risico’s nemen, en Regelbrugge moest nog naar de kant met 5 fouten. Peter Wieme en Vincent Thesin konden van op de vrijworplijn de eindstand vastleggen: 71-62.

Wezen-Vrienden: Bart Romeyns (16 punten); Vincent Thesin (13 punten); Tom Goorman en Peter Wieme (elk 9 punten); Koen Romeyns (8 punten); Patrick Van Der Voort (6 punten); Stany Bruylandt (5 punten); Bram Galle (3 punten); Pieter Mollaert (2 punten).

Assenede: Beke (18 punten); Bonte (12 punten); Peter Eysermans (8 punten); Tom Eysermans en Heyde (elk 7 punten); De Weerd (4 punten); Regelbrugge (3 punten); Neyt (2 punten).

Op zaterdag 22 september, om 18u15, speelt Wezen-Vrienden B uit bij Bavi Gent B.

De C-ploeg won bij Maldegem met 48-67. De C-ploeg speelt zaterdag om 20 uur thuis tegen Optima Gent C. Beide ploegen voeren in vierde provinciale de klassering aan met een 6 op 6.

Jeugduitslagen:
Meetjesland – Dames WV: 34-27
Juniores WV – Destelbergen: 70-58
Miniemen WV1 – Lede: 97-35
Sleidinge – Miniemen WV2: 71-29
Pupillen WV1 – Kluisbergen: 69-58
Benjamins WV- Bavi Gent: 64-62
Meetjesland – Microben WV: 12-4

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background