17 apr 2009

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden – Aalst

Retourwedstrijd halve finale play-off’s: Wezen-Vrienden – The Tower Aalst: 61-77

Ook in de retourmatch van de halve finale kon Wezen-Vrienden geen beroep doen op zijn gekwetste spelmaker Koen Romeyns. De Geraardsbergenaars begonnen aan de match met Jeffrey Antheunis, Kristof Callebaut, Andria Soldo, Stefaan De Kesel en Steven Vandingelen. The Tower ging van start met Rasschaert, Verhulst, Van Der Stockt, Vergalle en Bocque.
De Aalstenaars begonnen sterk met driepunters van Vergalle en Verhulst, maar met korven van Andria Soldo en Stefaan De Kesel en een geslaagde afstandshot van Kristof Callebaut konden de Wezen gelijke tred houden: 7-6. Halverwege het eerste quarter konden de bezoekers via Rasschaert en Bocque een bonus opbouwen: 7-13. Via Kristof Callebaut, Steven Vandingelen en Ken Galle vochten de Wezen terug tot 15-17. In de slotminuut kon Bocque toch nog voor een verschil van 6 punten zorgen: 15-21.
In het begin van het tweede quarter konden de Aalstenaars via Rasschaert, De Saedeleer en Vergalle een kloof slaan van 12 punten: 15-27. De Wezen-Vrienden reageerden echter met o.m. driepunters van Jeffrey Antheunis en Kurt Van Herreweghe, en korven van Steven Vandingelen, Stefaan De Kesel, Kristof Callebaut en Ken Galle. Met een tussentijdse 20-4 werd de achterstand weggewerkt, en kon de thuisploeg toch nog gaan rusten met een voorsprong van 4 punten: 35-31.
Met korven van Rasschaert en Van Der Stockt kwamen de bezoekers halverwege het derde quarter terug op gelijke hoogte: 40-40. The Tower toonde zich na de rust een maatje te sterk tegenover de Wezen. Met o.m. driepunters van Vergalle en Verhulst, en de steun van Rasschaert en Bocque sloegen de Aalstenaars een kloof van liefst 14 punten: 45-59.
Ook in het vierde quarter kon de thuisploeg geen aanspraak meer maken op de overwinning. Andria Soldo moest met vijf fouten naar de kant, en met o.a. korven van Verhulst, Rasschaert, Vergalle en Bocque, en een driepunter van Van Holsbeek werd het verschil opgedreven tot 22 punten: 53-75. In de slotminuten konden Jeffrey Antheunis (met een driepunter), Ken Galle en Kristof Callebaut het verschil nog beperken tot 16 punten: 61-77.

Wezen-Vrienden: Steven Vandingelen (17 punten); Stefaan De Kesel (14 punten); Kristof Callebaut (9 punten); Jeffrey Antheunis (8 punten); Kurt Van Herreweghe (6 punten); Ken Galle (5 punten); Andria Soldo (2 punten).

The Tower: Rasschaert (27 punten); Verhulst (15 punten); Bocque (14 punten); Vergalle (10 punten); Van Holsbeek (7 punten); Van Der Stockt en De Saedeleer (elk 2 punten).

Bij de Wezen-Vrienden, die uitgeschakeld zijn in de play-off’s, wordt reeds uitgekeken naar volgend seizoen. Op uitzondering van Kurt Van Herreweghe blijft de huidige ploeg behouden. Frank Vanderkimpen (momenteel nog actief in tweede nationale bij Falco Gent) en Gorik Cooreman (BBC Deinze) komen de Geraardsbergenaars versterken.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background