17 aug 2010

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden A – St.-Nikalse Condors

In zijn eerste opdracht voor de Beker van Vlaanderen speelde Wezen-Vrienden aan huis tegen eerste provincialer Sint-Niklase Condors B.

De Wezen gingen van start met Bart Van Gompel, Kristof Callebaut, Peter Van Heule, Stefaan De Kesel en Bart De Keyser. Bij de Waaslanders, die met een bonus van vijf punten aan de wedstrijd mochten beginnen, gingen Kenneth Cardon, Jonathan Bytebier, Didier De Vlaminck, Jeffrey Jones en Pieter De Groote van start.
Via een driepunter van Krisof Callebaut en een korf van nieuwkomer Bart De Keyser kwamen de Geraardsbergenaars onmiddellijk op gelijke hoogte: 5-5. Dankzij o.m. een afstandshot van Didier De Vlaminck kwamen de Waaslanders terug op voorsprong, maar via Bart De Keyser, Stefaan De Kesel, Bram Denie en Bart Van Gompel kon de thuisploeg op het einde van het eerste quarter toch nog een lichte voorsprong afdwingen: 19-17.
Met driepunters van Didier De Vlaminck en Hans De Vrieze, en de steun van Mathias Van Den Eede en Jeffrey Jones namen de bezoekers terug het overwicht, zodat ze konden gaan rusten met een bonus van zeven punten: 29-36.
In het begin van het derde quarter slaagden de Waaslanders er zelfs in om hun voorsprong nog verder op te drijven: 29-40. De agressief spelende bezoekers maakten het de Wezen behoorlijk lastig. Door de foutenoverlast van de Condors zorgden Stefaan De Kesel, Bram Denie, Bart De Keyser, Koen Romeyns en Jeroen Tuypens ervoor dat de achterstand via een reeks vrijworpen werd weggewerkt. Kristof Callebaut deed er nog een driepunter bovenop, zodat de schade op het einde van het derde quarter beperkt bleef tot twee punten: 52-54.
Met korven van Pieter De Groote en Didier De Vlaminck konden de bezoekers nog even uitlopen: 53-59. Met nog eens twee driepunters van Kristof Callebaut, en korven van Koen Romeyns, Stefaan De Kesel, Bart De Keyser, Bram Denie en Peter Van Heule kon de thuisploeg echter orde op zaken stellen, en nog voor een fraai eindresultaat zorgen: 78-67.

Wezen-Vrienden: Stefaan De Kesel (14 punten); Bart De Keyser (13 punten); Kristof Callebaut en Koen Romeyns (elk 11 punten); Peter Van Heule (10 punten); Bram Denie (9 punten); Bart Van Gompel (6 punten); Eric Hoefman en Jeroen Tuypens (elk 2 punten).

Sint-Niklase Condors: Hans De Vrieze (15 punten); Didier De Vlaminck (13 punten); Kenneth Cardon (9 punten); Jonathan Bytebier en Jeffrey Jones (elk 7 punten); Pieter De Groote (6 punten); Bruno Baert en justin Jones (elk 2 punten: Boris Buelens (1 punt)

Op zaterdag 21 augustus spelen de Wezen-Vrienden hun tweede wedstrijd voor de Beker van Vlaanderen. Om 20u15 ontvangen ze dan reeksgenoot Wytewa Roeselare in De Kriebel.

A-kern:
De A-ploeg van de Wezen-Vrienden bestaat uit Koen Romeyns, Bram Denie, Ken Galle, Eric Hoefman, Kristof Callebaut, Bart Van Gompel, Stefaan De Kesel, en de nieuwkomers Peter Van Heule en Bart De Keyser. Uiteraard krijgen ook jeugdspelers, zoals o.a. Jonathan Huwé en Jeroen Tuypens, hun kansen. Coach Alain Dhulst hoopt ook om zo vlug mogelijk de ervaren Frank Vanderkimpen te kunnen recupereren.

Abonnementen:
Tijdens het seizoen 2010-2011 kost een abonnement 50€. Hiervoor kan je dertien competitiewedstrijden bijwonen, alsook krijgt men gratis toegang tot de bekerwedstrijden. Een tweede abonnement binnen hetzelfde gezin is verkrijgbaar aan slechts 30€. Reserveren van abonnementen kan via e-mail: secretaris@wezen-vrienden.be .

Uitslagen tijdens de clubdagen:
Wezen-Vrienden A – Sint-Niklase Condors B: 78-67 (B.V.V.)
Wezen- Vrienden A – Bobcat Laarne: 77-64
Wezen-Vrienden B – Allgro Houtem: 72-77
Wezen-Vrienden C – Helios Zottegem C: 48-47
Dames WV – Sint-Niklase Condors: 50-81 (Beker Oost-Vlaanderen)
Junioren WV – Bavi Gent: 47-66
Cadetten WV – Olympia Denderleeuw: 56-46
Miniemen WV – Falco Gent: 78-43
Pupillen WV – Falco Gent: 78-43
Benjamins WV – Falco Gent: 74-47

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background