26 nov 2007

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden A – Gullegem

Wezen-Vrienden A – BBC Gullegem: 68-70

Het was een hectische week voor de Geraardsbergse basketbalclub. Na de tegenvallende resultaten bood coach Ronny Schaukens dinsdag zijn ontslag aan. De dag nadien werd Ingrid Claessens aangetrokken als nieuwe coach van de Geraardsbergse A-ploeg. Vrijdagavond volgde een eerste kennismaking met een extra training voor de spelers. Ingrid Claessens was een paar jaar geleden de succesvolle coach van Falco Gent, en werkt momenteel ook nog met de dames-cadetten van Houtem. Met de komst van Gullegem zaterdagavond, moest de nieuwe coach proberen om de Wezen terug op het goede spoor te brengen.
De Wezen-Vrienden begonnen aan de match met Wouter Christiaens, Ruben ‘t Kindt, Bram Denie, Stefan De Kesel en Steven Vandingelen. Bij de bezoekers gingen Rotsaert, Van Neste, Ghekiere, De Mol en Dumon van start.
De Oudenbergploeg begon sterk aan de wedstrijd. Steven Vandingelen bracht met o.m. een driepunter de stand op 7-2. De West-Vlamingen kwamen echter via Dumon, Rotsaert en Van Neste terug: 9-10. In de slotseconde van het eerste quart kon Dumon met een driepunter de score opdrijven: 17-21.
In de beginfase van het tweede quart brachten Mario De Wandel, Sem Vanbellegem en Stefan De Kesel de Geraardsbergenaars terug tot 24-25. Gullegem begon dan aan een sterke periode. Met o.a. driepunters van Drossaert en Suffys kon het een tussentijdse 0-15 laten optekenen, en kon men een kloof van 16 punten slaan: 24-40. Net voor de rust konden Bram Denie en Sem Vanbelleghem nog milderen tot 27-40.
Met een achterstand van 13 punten begonnen de Wezen aan de tweede helft. Met o.a. een afstandshot van Sem Vanbelleghem en de nodige steun van Bram Denie, Steven Vandingelen, Ruben ‘t Kindt en Mario De Wandel kwam de thuisploeg terug tot 49-55.
De Geraardsbergse supporters begonnen er terug in te geloven, en “De Kriebel” daverde terug op zijn grondvesten. Via Ruben ‘t Kindt, Bram Denie, Steven Vandingelen, Wouter Christiaens en een sterk spelende Mario De Wandel kwam de Oudenbergploeg op gelijke hoogte: 58-58. Op vijf minuten van het einde bracht Bram Denie met een driepunter de Wezen terug op voorsprong: 61-58.
Via Drossaert, Van Neste en De Mol kon Gullegem echter terug een 62-66 voorsprong opbouwen. Op 21 seconden van het eindsignaal bracht Bram Denie de thuisploeg terug tot 65-66. De spanning was te snijden, maar 7 seconden voor tijd lieten de Geraardsbergenaars de kans liggen om terug op voorsprong te komen. Bovendien kregen ze nog een vrijwillige en een technische fout aangesmeerd. De Mol en Ghekiere brachten de stand van op de vrijworplijn op 65-70. Bram Denie kon met een afstandshot nog de eindcijfers vastleggen: 68-70. Winst en verlies lagen heel dicht bij mekaar, maar de Geraardsbergse spelers en de nieuwe coach bleven ontgoocheld achter.

Wezen-Vrienden: Bram Denie (16 punten); Steven Vandingelen (13 punten); Sem Vanbelleghem en Mario De Wandel (elk 11 punten); Ruben ‘t Kindt (9 punten); Wouter Christiaens en Stefan De Kesel (elk 4 punten).

Gullegem: Van Neste (18 punten); Dumon (16 punten); Suffys (10 punten); De Mol (9 punten); Drossaert (7 punten); Rotsaert (6 punten); Ghekiere (3 punten); Vermeersch (1 punt).

Volgende zaterdag maken de Wezen-Vrienden de verplaatsing naar Langemark. Supporters die met de bus willen meereizen kunnen contact nemen met de bestuursleden.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background