5 okt 2008

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden A – BBC Hansbeke

Wezen-Vrienden A – BBC Hansbeke: 72-64

Zaterdagavond was ex-speler Sem Vanbelleghem met zijn nieuwe club Hansbeke op bezoek in de Kriebel. Hij begon aan de partij, samen met zijn ploegmaats Tim en Tijl Maenhout, Carrette en Waerniers. De Wezen gingen van start met Stefaan De Kesel, Kurt Van Herreweghe, Kristof Callebaut, Ken Galle en Jeffrey Antheunis.
Met ondermeer driepunters van Carrette en Sem Vanbelleghem namen de bezoekers een blitz-start: 4-16. Een dramatische start voor de Wezen-Vrienden, maar Kurt Van Herreweghe zorgde er met drie geslaagde afstandshots op rij voor dat de Geraardsbergenaars terug in de match kwamen: 13-16. Via Vergote en De Vooght kon Hansbeke toch het eerste quarter afsluiten met een bonus van 8 punten: 15-23.
Het leek al vroeg duidelijk dat Sem Vanbelleghem naar de Oudenbergstad was afgezakt om zich in een positieve zin te bewijzen tegenover zijn ex-club. Met steun van Carrette, Vergote en De Vooght kon hi voor een voorsprong van 10 punten zorgen: 21-31. Jeffrey Antheunis kon milderen met een driepunter, maar het was terug Sem Vanbelleghem die met nog maar eens een afstandshot de rustcijfers kon vastleggen: 28-40
Voor de bezoekers leek de buit al binnen, maar dat was buiten de Wezen-Vrienden gerekend die hun thuisreputatie in het derde quarter alle eer aandeden. Koen Romeyns en Kurt Van Herreweghe zorgden elk voor twee driepunters, en met korven van Andria Soldo werd de achterstand van de Wezen plotseling verrassend omgezet in een kleine voorsprong: 46-45. Tim Maenhout kon de bezoekers nog even terug op voorsprong brengen, maar het waren Andria Soldo, Kristof Callebaut en Koen Romeyns die er voor zorgden dat de Wezen-Vrienden met kleine voorsprong aan de laatste tien minuten konden beginnen: 52-50.
Het vierde quarter begon zowaar met een driepunter van Stefaan De Kesel, en Koen Romeyns kon de voorsprong verder opbouwen tot 60-52. Via Sem Vanbelleghem naderden de bezoekers tot op vijf punten, maar met een driepunter van Kristof Callebaut en korven van Stefaan De Kesel en Koen Romeyns kon de thuisploeg zijn voorsprong opdrijven: 67-56. Met een driepunter van Tim Manhout en korven van Sem Vanbelleghem en Vergote naderde Hansbeke nogmaals tot op vijf punten. Het was uiteindelijk Koen Romeyns die vanop de vrijworplijn de eindstand kon vastleggen: 72-64.

Wezen-Vrienden: Koen Romeyns (20 punten); Kurt Van Herreweghe (17 punten); Andria Soldo (15 punten); Ken Galle (7 punten); Kristof Callebaut (6 punten); Stefaan De Kesel (4 punten); Jeffrey Antheunis (3 punten).

BBC Hansbeke: Vanbelleghem (21 punten); De Vooght en Tim Maenhout (elk 10 punten); Vergote (9 punten); Carrette (7 punten); Waerniers (4 punten); Tijl Maenhout (3 punten).

Aanstaande zondag spelen de Wezen-Vrienden om 15 uur uit bij Basics Melsele.

Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – Wasocub Waasmunster: 63-47
Dames WV – Helios Zottegem: 26-59
Cadetten WV – Olympia Denderleeuw: 56-55
Miniemen WV – Olympia Denderleeuw: 51-45
Pupillen WV – Latem-De Pinte: 79-54
Microben WV – Olympia Denderleeuw: 12-4

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background