13 apr 2008

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden A

Wezen-Vrienden – Melco Ieper: 67-108

Bij Wezen-Vrienden moest men op een mirakel hopen om het behoud in de tweede landelijke te kunnen verzekeren. Eerst en vooral moest er gewonnen worden van het tweede gerangschikte Melco Ieper. En daar bovenop moest ook rechtstreeks concurrent Iebac Ieper zijn match verliezen.
Net voor de aanvang werden Ruben ‘t Kindt en Wouter Christiaens, die de club verlaten, in de bloemetjes gezet.
Wezen-Vrienden begon aan de partij met Wouter Christiaens, Stefan De Kesel, Bram Denie, Ruben ‘t Kindt en Steven Vandingelen. Bij de West-Vlamingen gingen Martin, De Jaegher, Ed en Bram De Ceuninck en Kestemont van start.
Reeds in de eerste minuten van de wedstrijd was het voor de Wezen-Vrienden duidelijk dat Melco niet gekomen was om cadeautjes uit te delen. Na twee minuten stond de thuisploeg reeds met 0-8 in het krijt. Met o.a. driepunters van Martin en Bram De Ceuninck werd de score nog voor halfweg opgedreven tot 4-17. De bezoekers werkten feilloos af, en met o.m. nog afstandshots van Martin en Bram De Ceuninck werd de score nog verder opgedreven. Op het einde van het eerste quarter keek de thuisploeg reeds tegen een hopeloze achterstand op: 15-34.
In het tweede quarter bleven de West-Vlamingen hun shots verzorgen. De thuisploeg was niet opgewassen tegen de driepunters van Bram De Ceunick, Kestemont (2x) en Martin. Bij de Wezen was het enkel Koen Romeyns die via een afstandshot kon scoren. Ruststand: 30-61.
In het derde quarter konden de bezoekers hun voorsprong rustig aandikken tot 35 punten: 47-82.
In het vierde quarter slaagden de Wezen-Vrienden er toch nog in om 20 punten te scoren. Maar dat kon Melco niet beletten om de bonus nog op te drijven. Met nog een tweetal minuten te spelen behaalde Kestemont de kaap van 100 punten. Het werd uiteindelijk een zware afstraffing voor de Oudenbergploeg: 67-108.
Volgend seizoen zullen de Geraardsbergenaars dus terug uitkomen in de eerste provinciale.

Wezen-Vrienden: Steven Vandingelen (19 punten); Bram Denie (16 punten); Koen Romeyns (12 punten); Wouter Christiaens (9 punten); Ruben ‘t Kindt (6 punten); Stefan De Kesel (3 punten); Joris Uytterhaegen (2 punten).

Melco Ieper: Bram De Ceuninck (26 punten); Kestemont (20 punten); Martin (17 punten); Ed De Ceuninck (15 punten); De Jaegher (9 punten); Geerits en Vanderaspoilden (elk 8 punten); Maes en Destaebel (elk 2 punten); Degels (1 punt).

Jeugduitslagen:
Miniemen WV A – Olympia Denderleeuw: 96-38 (miniemen zijn kampioen)
Pupillen WV – Falco Gent: 33-127
Benjamins WV A – Sgolba Aalter: 49-77
Benjamins WV B – Gembas Knesselare: 71-59

In de vierde provinciale is de C-ploeg nog actief in de eindronde. Op zaterdag 19 april ontvangt men Feniks Gent. Afspraak om 18 uur in “De Kriebel”.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background