3 feb 2008

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden A

Wezen-Vrienden A – Brother Ninove: 77-90

Na de nipte nederlaag bij hekkensluiter Iebac Ieper, konden de Geraardsbergenaars best punten pakken in het burenduel tegen Brother Ninove.
De Wezen-Vrienden gingen van start met Stefan De Kesel, Ruben ‘t Kindt, Sem Vanbelleghem, Bram Denie en Steven Vandingelen. De Ninovieters begonnen met Callebaut, Van Laethem, Hendrickx, Kridach en Bouras.
Een flauw eerste quarter werd afgesloten met een 11-13 miniscore. Enkel Hendrickx slaagde erin om in de slotminuut een driepunter te scoren voor de bezoekers.
Met twee driepunters in de eerste minuut van het tweede quarter kon Callebaut de voorsprong van de bezoekers opdrijven tot 11-19. Bij de thuisploeg maakte Mario De Wandel een sterke invalbeurt, en met de hulp van Steven Vandingelen, Ruben ‘t Kindt, Koen Romeyns en Ken Galle bracht hij de Wezen terug tot 24-26. Brother Ninove zorgde daarna echter met o.a. driepunters van Callebaut en Mertens voor een tussentijdse 0-11, waardoor de voorsprong terug opliep tot 13 punten: 24-37. Via Steven Vandingelen en Bram Denie trachtte de thuisploeg nog terug te vechten, maar de bezoekers konden toch nog gaan rusten met een bonus van 11 punten: 30-41.
Na de rust brachten Steven Vandingelen, Ruben ‘t Kindt en Bram Denie de Oudenbergploeg terug tot op 5 punten: 38-43. Met o.m. een driepunter van Hendrickx en korven van Kridach en Bouras brachten de bezoekers de stand op 38-52. Ook de thuisploeg liet een tussentijdse 9-0 optekenen. Na korven van Mario De Wandel en Steven Vandingelen gooide Sem Vanbelleghem de eerste driepunter van de thuisploeg binnen: 47-52. Op het einde van het derde quart hield Brother nog een bonus van 5 punten over: 51-56.
In de eerste seconden van het laatste quarter bracht Eric Hoefman de thuisploeg terug tot op 2 punten: 55-57. Van Laethem kon de voorsprong nog terug opbouwen tot 55-61. Via Eric Hoefman, Bram Denie, Ruben ‘t Kindt en Steven Vandingelen bleven de Wezen-Vrienden echter aanklampen: 63-65. Halverwege het vierde quart kon Hendrickx met o.a. een driepunter het verschil terug groter maken: 63-70. De bezoekers kregen ook nog enkele vrijworpen toegewezen, en protest van Mario De Wandel werd bestraft met een technische fout, waardoor de bezoekers van op de vrijworplijn de score konden opdrijven tot 65-76. Vier minuten voor tijd moest Kridach met 5 fouten naar de kant, maar dit kon de bezoekers niet afremmen. Callebaut en Hendrickx brachten met afstandshots de stand op 68-84. Uiteindelijk eindigde deze derby op 77-90 in het voordeel van Brother Ninove.

Wezen-Vrienden: Steven Vandingelen (22 punten); Bram Denie (16 punten); Mario De Wandel (13 punten); Ruben ‘t Kindt (11 punten); Eric Hoefman (6 punten); Stefan De Kesel en Sem Vanbelleghem (elk 3 punten); Koen Romeyns (2 punten); Ken Galle (1 punt).

Brother Ninove: Hendrickx (25 punten); Callebaut (24 punten); Van Laethem (15 punten); Mertens (10 punten); Bouras en Kridach (elk 8 punten).

Om zich van het behoud in de tweede landelijke te verzekeren zullen de Geraardsbergenaars toch punten moeten pakken in de komende derby’s tegen Helios Zottegem en The Tower Aalst.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background