20 mrt 2006

Wedstrijdverslag Wetteren – KSV Geraardsbergen

Racing Wetteren – KSV Geraardsbergen: 0 – 2

De thuisploeg had het eerste halfuur van de partij heel wat balbezit, maar kon niet echt voor gevaar zorgen. In de elfde minuut moest KSV-doelman Sven Neyrinck enkel een schot van Andy Bontinck stoppen.
In de 29ste minuut kwam ook thuisdoelman David Deuvaert voor het eerst in actie. De Racing-doelman kon een vrijschop van Joeri Dujaquier in hoekschop duwen. Enkel op stilstaande fases konden beide ploegen af en toe dreigen.
Tien minuten voor de rust moest Sven Neyrinck redden op een vrijschop van Andy Bontinck. Aan de overzijde kon David Deuvaert de bal wegboksen op een vrijschop van Kim Chavatte. De laatste kans was voor de thuisploeg, maar Koen Adam kopte na een vrijschop van Andy Bontinck naast.

De eerste kans in de tweede helft was voor de bezoekers. Kim Chavatte kon Joeri Dujaquier afzonderen, maar thuisdoelman David Deuvaert kon zijn netten schoon houden. Nadien was het terug Racing Wetteren die voor druk zorgde. Na een voorzet van Andy Bontinck, kon de Geraardsbergse doelman redden op de doelpoging van Hans Fonck. Vijf minuten later besloot Hans Fonck nog eens nipt naast het bezoekende doel, terug op aanbrengen van Andy Bontinck. Op een vrijschop van uitblinker Andy Bontinck kon de ingevallen Pieter Van Caelenberg zijn kans wagen, maar Sven Neyrinck was attent.
Met nog een kwartier te spelen knalde Andy Bontinck van net buiten de zestien naast. Het doelpunt viel echter aan de overzijde. Joeri Dujaquier kon een paar verdedigers in de wind plaatsen, en knalde keihard binnen: 0 – 1.
Vijf minuten later kon de ingevallen Pieter-Jan Van Laethem, op een assist van Reinout Delclef, het beslissende doelpunt scoren: 0 – 2.
In de slotfase kon Wetteren nog even dreigen via Koen Adam, maar hij besloot op KSV-keeper Sven Neyrinck.

Doelpunten: 78′ Joer Dujaquier (0 – 1); 83′ Pieter-Jan Van Laethem (0 – 2).

Door deze overwinning komt KSV in de klassering op gelijke hoogte van Racing Wetteren. Volgende zondag 26 maart spelen de rood-gelen aan huis tegen FC Nederename.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background