14 dec 2009

Wedstrijdverslag VK Jong Neigem – Sparta Geraardsbergen

VK Jong Neigem – Sparta G’bergen: 1-0

Voor de laatste confrontatie voor de winterstop mocht Sparta op bezoek bij VK Jong Neigem. Een moeilijke verplaatsing want na de trainerswissel pakt de thuisploeg regelmatig punten, vooral aan huis.

Bij Sparta ontbrak Bart De Vos, voor de rest bleef het elftal ongewijzigd.

Over de eerste periode kunnen we vrij kort zijn, het was flauw. Het was misschien te wijten aan de eerste winterprik maar beide ploegen besloten er een lange studieronde van te maken.

Voor de eerste kans was het wachten tot de 15′ thuisspeler Sam Cosijns was twee keer gevaarlijk, zijn eerste bal waaide hoog over, zijn tweede poging werd schitterend gepareerd door doelman De Clercq.

Op de twintigste minuut reageert Sparta een eerste keer maar De Leeuw besluit op de keeper. Ook Neigem is nog een keer gevaarlijk voor de koffie maar Kenneth pakt opnieuw uitstekend.

Na de pauze krijgen we hetzelfde spelbeeld, veel middenveldspel maar weinig doelgevaar. Sparta is combinerend wel iets beter maar in de zone van de waarheid wringt het schoentje.

Het doelpunt valt dan ook bij de thuisploeg, Sam Cosijns ziet zijn schot afwijken en laat De Clercq verbauwereerd achter.

Het slotoffensief van Sparta levert nog twee kansjes op maar Cauwie en Matthijs slagen er ook niet in om te scoren.

De laatste opdracht voor de winterstop is een thuiswedstrijd, volgende week ontvangt Sparta de jongens van Borsbeke.

De reserven klopten op eigen veld Herzele met 5-1. Volgende week speelt Sparta op het veld van Ardennen.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background