31 aug 2010

Wedstrijdverslag VC Zwijnaarde – KSV G’bergen

De rood-gelen moesten voor hun eerste competitiewedstrijd op bezoek bij het onbekende VC Zwijnaarde.

Reeds in de aanvangsfase kon Ruud Limpens dreigen met een vrije trap, maar thuisdoelman Kevin Van De Sempele was alert. Aan de overkant kon Tim Jolie zich door de Geraardsbergse defensie dribbelen, maar hij besloot op doelman Sebastien Neirynck. Het was de Oudenbergploeg die voor de meeste kansen kon zorgen, en op het kwartier kon doelman Van De Sempele een poging van Xander Van Der Beck stoppen. Even later kon Ruud Limpens de thuisverdediging verschalken, maar hij raakte niet voorbij de thuisdoelman. En na een vrijschop van Steven Maginet besloot Nicky Van Den Borre naast. Er hing een doelpunt in de lucht, maar dat viel aan de overkant toen Robby Smorgens kon profiteren van een missertje in de Geraardsbergse verdediging: 1-0.
De Oudenbergploeg probeerde te reageren met een vrijschop van Ruud Limpens, maar doelman Van De Sempele was terug paraat. Met nog een tiental minuten te spelen in de eerste helft kon Xander Van Der Beck de bal doortikken naar Nicky Van Den Borre die echter voorlangs besloot. Enkele minuten later kon de thuisploeg bijna profiteren van balverlies van Sahbi El Mabrouk, maar Arne Tillieu plaatste de bal net over het Geraardsbergse doel. Net voor de rust mocht Pieter Van Der Linden nog een corner trappen, maar Jonathan De Couvreur besloot juist naast.

De tweede helft begon meteen met kansen voor de bezoekers. Na een vrijschop van Ruud Limpens kopte Kevin De Wannemaker naar doel, maar Van De Sempele kon redden met de voet. Een minuutje later knalde Nicky Van Den Borre van dichtbij naast. Bij de thuisploeg pakte Freek Vermeulen twee gele kaarten in drie minuten tijd, en een minuutje later werd Kevin De Wannemaker neergehaald in het strafschopgebied. Hij mocht zelf de penalty omzetten; 1-1.
Nog geen minuut later was er een prachtsave van doelman Kevin Van De Sempele nodig om Robby De Bodt van een doelpunt te houden. De thuisploeg creëerde ook nog kansen, met o.m. een vrije trap van Glenn De Bacher waarop KSV-doelman Sebastien Neirynck goed reageerde. Wim De Pauw schoot nog van dichtbij over het Geraardsbergse doel, en Sebastien Neirynck moest ook nog redden op een doelpoging van de ingevallen Matthias Neirynck. Halverwege de tweede helft kwamen de Geraardsbergenaars op voorsprong met een afstandschot van Kevin De Wannemaker: 1-2.
Met nog een tiental minuten te spelen was er terug een goeie reactie van Sebasten Neirynck nodig om Matthias Neirynck van de gelijkmaker te houden. Inde slotminuten kwam de dreiging echter nog van de bezoekers. De thuisdoelman moest nog redden op een poging van Xander Van Der Beck, en moest ook nog een vrije trap van Kristof Van Slembroek stoppen. En na een hoekschop van Pieter Van Der Linden kopte Nicky Van Den Borre de bal nog over doel.
Volgende zondag speelt KSV Geraardsbergen thuis tegen VSV Gent.

VC Zwijnaarde: Van De Sempele, Jolie, De Backer Glenn, Vermeulen, Smorgens, Everaert (81’ Remon), De Grauwe, De Backer Ken, De Pauw, Mendaoui (62’ Neirynck), Tillieu (82’ Van Den Meersschaut).

KSV Geraardsbergen: Neirynck, De Bodt, El Mabrouk, Van Slembroek, Maginet, De Wannemaker, Van Der Linden, Limpens (77’ Bosman), Van Der Beck (84’ Sampil), Van Den Borre, De Couvreur (70’ Golike).

Doelpunten: 23’ Robby Smorgens (1-0); 53’ en 69’ Kevin De Wannemaker (1-1 en 1-2).

Rode kaart: 52’ Freek Vermeulen (Zwijnaarde): 2x geel.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background