30 sep 2008

Wedstrijdverslag VC Ressegem – Sparta Geraardsbergen

VC Ressegem – Sparta G’bergen: 3-0

De wedstrijd op Ressegem is voor Sparta door de jaren heen nog nooit een makkelijke opdracht geweest voor de bezoekers.

Opnieuw moesten de Goeferdingenaars de kelk tot op de bodem ledigen en huiswaarts keren met een pijnlijke nederlaag.

Bij Ressegem ontbrak Van Butsele, bij de Spartanen kwam Kurt Van Der Kelen in de ploeg ten voordele van Kristof Van Cauwenberge, dit om tactische redenen.

Het eerste halve kansje van de partij is voor Jurgen De Leeuw maar zijn bal gaat voorlangs.

Naarmate de match vordert neemt VC Ressegem de match in handen, niet dat Ressegem mooi voetbal brengt, maar de inzet is aanwezig en ze net altijd een stapje rapper in de onderlinge duels, Sparta slaagt er daarentegen niet in voet aan de grond te zetten en een deftige doelkans bij mekaar te voetballen.

Op het kwartier wordt Ressegem beloond, een assist van Jimmy Montigny komt tercht bij Beerens die de aangeboden assist tegen de netten duwt.

Montigny kan op het halfuur de score verdubbelen maar hij besluit naast, Sparta kan nog even dreigen via De Troyer maar zijn bal gaat voorlangs.

Sparta gaat met een 1-0 achterstand de rust in, en mag hier meer dan tevreden mee zijn.

Na een frisse pint krijgen de supporters van Sparta een eerste kansje te zien maar opnieuw besluit De Troyer voorlangs.

Maar Sparta hervalt opnieuw in zijn fouten en moet opnieuw het spel ondergaan met de 2-0 tot gevolg dankzij een sterk spelende Montigny.

Sparta moet dan vervolgens meer risico nemen, trainer Willems stuurt Billens richting de aanvalslinie. Een kopbal van diezelfde Billens gaat halverwege de tweede helft over en even later besluit Arno Hiers op doelman Staers van Ressegem.

De Geraardsbergenaars moeten uiteindelijk de kelk nog tot op de bodem ledigen want in de 78′ mag Hazebyt de 3-0 tegen het bord prikken.

Voor de Spartanen wordt dit een wedstrijd om vlug te vergeten, laten we hopen op een betere collectieve prestatie want volgende week wacht alweer een moeilijke wedstrijd thuis tegen Elene.

De reserven gaan op bezoek bij Rapide Ophasselt.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background