26 jan 2010

Wedstrijdverslag VC Ressegem – Sparta Geraardsbergen

VC Ressegem – Sparta G’bergen: 2-2

Opnieuw een moeilijke opdracht voor de jongens van trainer Geert Willems, de statistieken wezen uit dat er in het verleden weinig punten werden gepakt op VC Ressegem, de tegenstander van zondagmiddag.

De trainer moest enkele wijzigingen aanbrengen ten opzichte van de ploeg van vorige week. Kris D’Hose was er geblesseerd niet bij en Joris Coessens startte op de bank.

Sparta schoot het best uit de startblokken, want al na twee minuten verscheen De Troyer voor doelman Raveydts maar hij verslikte zich in zijn afwerking. De eerste twintig minuten dwingt Sparta veldoverwicht af, met enkele halve kansjes tot gevolg, Ressegem is tot dan toe nauwelijks gevaarlijk. Op de twintigste minuut krijgt Ressegem een corner, na wat geharrewar komt de bal aan de tweede paal bij Hasebyt die de thuisploeg op voorsprong brengt. Vervolgens gaan bij de Goeferdingenaars de kopjes naar beneden, Christophe Neirinckx moet zelfs aan de noodrem trekken wanneer een thuisspeler richting Sparta doel gaat. De scheidsrechter haalt zonder verpinken de logische rode kaart naar boven en Sparta moet met tien verder. Vlak voor rust is Ressegem nog een keer gevaarlijk maar het schot van afstand wordt gepareerd door De Clercq.

Na de koffie is het wachten tot het slotkwartier vooraleer Sparta de bakens kan verzetten. Ook bij Ressegem is er inmiddels een mannetje naar de kant met dubbel geel. In de 77’ wordt Gunther Matthijs het straatje ingezonden en met een heerlijke lobbal verschanst hij doelman Raveydts en de bordjes hangen in evenwicht. Sparta drukt nu door. Met nog vijf minuten op de klok gaat De Troyer zijn kans, met een strak schot brengt hij Sparta op een 1-2 voorsprong. Toch volstaat dit niet voor de zege want in blessuretijd wordt een Ressegemspeler foutief gestopt voor de grote backlijn. De daaruitvolgende vrije trap wordt omgezet door Nijs zodat de eindstand alsnog 2-2 is.

Ontgoocheling overheerst bij de Spartanen, terecht, want een 1-2 voorsprong mag je vlak voor affluiten nooit meer uit handen geven.
De rerserven klopten thuis Ophasselt met 3-0.

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background