7 jan 2008

Wedstrijdverslag VC Ressegem – E. Moerbeke

VC Ressegem – FC E Moerbeke: 2 – 2

We beginnen meteen met alle lezers van De Beiaard een voorspoedig en vooral gezond 2008 te wensen en veel leesgenot in uw wekelijkse streekkrant.
In het begin van deze eerste wedstrijd na de winterstop was het vooral bij beide ploegen in de beginminuten wat aftasten hoe de tegenstreven deze stop had verteerd.
In de 7de min van de wedstrijd wordt aan de middencirkel een fout begaan op Cedric Van Den Berge, de vrije trap, genomen door Didier Jannsens, wordt door Sanon Daouda met de kop in het bezoekende doel verlengd waarbij thuisdoelman Koen Staels niet helemaal vrijuit gaat. 4 min later een nieuwe kans voor de bezoekers met dezelfde acteurs als bij het eerste doelpunt, D Jansens zet voor tot bij S Daouda die echter deze keer nipt naast besluit. De wedstrijd wordt dan wat potiger en scheidsrechter Jean Bernard Devriese moet een paar keer een geel karton te voorschijn toveren om de spelers weer tot de orde te roepen. Iets voor het half uur schijnt de zon blijkbaar te fel in de ogen van de goed leidende Devriese om de fout binnen de 16 m op de doorgebroken S Daouda te bestraffen met een terechte strafschop waar zelf de thuissupporters het over eens waren.
Zo gaan we dan de rust in met 0-1 in het voordeel van de bezoekers.

Na de rust is de eerste kans voor de thuisploeg maar Kris Beerens besluit in het zijnet. Amper één minuutje later wordt Cedric Van Den berge alleen op het bezoekende doel afgestuurd en besluit mooi over doelman Staels in de verste bovenhoek en grote vreugde bij Moerbeke met de 0-2 voorsprong.
Iets over het uur kan dezelfde C Van den Berge de wedstrijd definitief beslissen, wanneer hij nog eens helemaal alleen op de bezoekende keeper kan afgaan, maar overhaast op het lichaam van de goed uitgekomen K Staels besluit.
Amper 2 min later lukt het Davy Van Butsele de aansluitingstreffer te scoren en slaat bij Moerbeke dan paniek wat toe en komen de thuisspelers beter in de wedstrijd. Bij het ingaan van het laatste kwart devieert een bezoekende verdediger de bal onder druk richting zijlijn, de bal wordt echter alsnog gepakt door bezoekende doelman BV Claes en scheidsrechter Devriese besluit dat het een terugspeelbak is, de daaruit volgende onrechtstreekse vrije trap op de kleine baklijn resulteert via heel wat tussenstations in de gelijkmaker door Kris Beerens. Ressegem gelooft dan opnieuw helemaal in de overwinning en bij de bezoekers gaan de kopjes naar beneden en zijn er toch wat spelers waarvan de batterij leeg is maar op karakter kan alsnog het gelijkspel uit de brand gesleept worden en ook terecht.

Volgende week komen de bezoekers in Moerbeke uit Denderhoutem, opnieuw een zware dobber dus. Supporters allen op post zondag 13 januari om 14u30 aan de Zikastraat te Moerbeke.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background