12 aug 2007

Wedstrijdverslag Torhout – KSV Geraardsbergen

Beker van BelgiĆ«: Torhout – KSV Geraardsbergen: 5-1

Het bekeravontuur van KSV Geraardsbergen is over. KSV verloor in de derde ronde bij derdeklasser Torhout 1992 KM.
De thuisploeg kwam reeds in de achtste minuut op voorsprong toen doelman Verstichelen geklopt werd op een schot van Nico Van Der Donck: 1-0.
Een tiental minuten later moest Bart Verstichelen redden op een doelpoging van Piet-Jan De Coninck. Niet tegenstaande het klasseverschil voetbalden de Geraardsbergenaars goed mee, en kwamen ze ook af en toe dreigen. Thuisdoelman Sam De Jaeghere kon redden op een goed geplaatste vrijschop van Andy Peleman. Op het halfuur zorgde Torhout terug voor gevaar. Na een vrijschop van Jurgen De Waele kopte Tim Boydens naast. Even later kon Piet-Jan De Coninck afwerken, na een assist van Andy Colpaert: 2-0
De Oudenbergploeg bleef in zijn kansen geloven, en toen Antoine Gustin gelanceerd werd door Andy Peleman was er terug een goeie redding nodig van doelman De Jaeghere. In de slotminuten zorgde Torhout nog voor een wat overdreven ruststand. Hans Hoornaert kopte nog een vriie trap van Nico Van Der Donck binnen: 3-0.
Onmiddellijk na de rust moest KSV-doelman Bart Verstichelen een poging van Piet-Jan De Coninck stoppen, en op een poging van Andy Colpaert kon Geoffrey Roelandt de bal nog net voor de doellijn wegwerken. Na 10 minuten kon Antoine Gustin, op voorzet van Steven Maginet, scoren: 3-1.
Een paar minuten later kwam KSV dicht bij de aansluitingstreffer, maar doelman De Jaeghere kon terug redden op de doelpoging van Antoine Gustin. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Op voorzet van uitblinker Nico Van Der Donck kon Xavier De Schepper afwerken: 4-1.
De Geraardsbergenaars zorgden nog een paar keer voor gevaar. Sam De Jaeghere kon redden op een doelpoging van Andy Peleman, en enkele minuten later moest de thuisdoelman terug ingrijpen op een vrijschop van Andy Peleman.
In de slotminuten besloot Nico Van Der Donck via de vingertoppen van de Geraardsbergse doelman op de paal. Het werd uiteindelijk nog 5-1 via Andy Colpaert, die een hoekschop van Jurgen De Waele binnen kopte.
Niettegenstaande de zware eindscore, kunnen de rood-gelen toch met opgeheven hoofd de Belgische bekercompetitie verlaten. Men kan zich nu concentreren op de resterende matchen voor de Beker van Oost-Vlaanderen, en de nakende competitiestart tegen Osta Meerbeke en Racing Bambrugge.

Torhout: De Jaeghere, Colpaert, Hoornaert, Van Der Donck, Van Engelandt, De Waele, De Coninck (71′ Van De Waetere), De Schepper, Boydens (57′ Yde), Parauizzini, Van Der Maes (45′ De Volder).
KSV Geraardsbergen: Verstichelen, De Wannemaeker, Neirinckx, Maginet, Roelandt, Fares (52′ Van Der Linden), Van Slembrouck, De Saedeleer (55′ Fleurinck), Peleman, Van Den Borre, Gustin (73′ Van Laethem).

Doelpunten: 8′ Nico Van Der Donck (1-0); 34′ Piet-Jan De Coninck (2-0); 41′ Hans Hoornaert (3-0); 55′ Antoine Gustin (3-1); 61′ Xavier De Schepper (4-1); 87′ Andy Colpaert (5-1).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background