13 sep 2008

Wedstrijdverslag Superprestige driebanden

Deze week werden verschillende wedstrijden gespeeld in de Superprestige driebanden, het tornooi met de zestien beste driebanders van België.
Zaterdag worden de halve finales en de finale gespeeld. Peter De Backer van KBC Ons Huis uit Geraardsbergen is doorgedrongen tot de laatste vier.

Verslag
Nadat Joris De Bou maandag werd uitgeschakeld in de eerste poule van de Superprestige driebanden moest Peter De Backer donderdag aantreden in zijn poule. En De Backer deed het voortreffelijk. Hij won zijn eerste wedstrijd met 40-19 van Koen Ceulemans en triomfeerde in zijn tweede wedstrijd nipt met 40-38 tegen mede-organisator Eddy Leppens. In de laatste partij tegen Michel Van Camp moest De Backer een gelijkspel toestaan toen Van Camp er in de nabeurt een 40-40 gelijke stand van maakte. De Backer ging als poulewinnaar door naar de kwartfinales op vrijdag.
In die kwartfinales werd De Backer gekoppeld aan Luikenaar Roland Forthomme, het nrummer vijf op de wereldranglijst. En ook hier toonde De Backer dat hij in vorm is, want Forthomme werd met 40-27 uitgeschakeld. De Backer gaat met een heel hoog gemiddelde van 1,702 naar de halve finales.
In de halve finales moet De Backer het opnemen tegen Frédéric Caudron, mede-organisator en het nummer 3 van de wereldranglijst. Een moeilijke opdracht voor De Backer want Caudron is in vorm. Caudron won zijn poule met een gemiddelde van 2,181 en in zijn kwartfinale zette Caudron Kurt Ceulemans op zij met 40-11 in slechts 10 beurten. Het record op dit moment in dit tornooi.
Morgen komt ook Dirk Labie in actie als één van de vier scheidsrechters. Een hele eer voor Labie om in dit prestigieuze tornooi te mogen arbitreren op de finaledag.
Wie de wedstrijden live wil volgen, kan terecht op www.superprestigelommel.be.

 
Tags

Verder lezen

Volgende bericht

Uitslagen 13/9/2008


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background