3 sep 2009

Wedstrijdverslag Stadsprijs Geraardsbergen

Steven Caethoven wint 92ste Stadsprijs Geraardsbergen.

Liefst 225 renners kwamen in Brasserie De Cerkel een rugnummer afhalen voor de 92ste editie van de Geraardsbergse Stadsprijs. Meteen een absoluut record waarmee de organisatoren en het stadsbestuur heel blij waren. Bovendien kregen nog 19 renners startverbod vanwege de delegatie van Wielerverbond Vlaanderen. Een team van twaalf Nederlanders en ook een nationaal team met zeven renners uit Kazachstan werden terug huiswaarts gestuurd. Zoniet zou men de kaap van 240 starters overschreden hebben. Wegens de enorme drukte aan de inschrijvingstafel werd de start trouwens met een kwartier uitgesteld.

 

Het was zevenvoudig winnaar Ferdi Van den Haute die de eer kreeg om de wedstrijd op gang te schieten. Onder de deelnemers o.a. zijn zoon Tom Van den Haute, momenteel stagiair bij Landbouwkrediet-Colnago. Maar ook bekende namen als Laurens Ten Dam, Frederik Willems, Kenny Dehaes, Nico Eeckhout, Jan Bakelants, Steven Caethoven, Frank Vandenbroucke, Bert De Waele, Wim Van Huffel, Stefan Van Dijk, Aart Vierhouten, Leon Van Bon, Nico Sijmens, David Boucher, Bert Roesems, Kenny Van Braeckel, Gerben Lowik, Nicolas Maes, Dirk Bellemakers (winnaar 2008) en streekrenners Koen Barbé, Bert en Staf Scheirlinckx, Kevin van Den Noortgate, Jan Soetens, Frederic Penne, Sven Neckebroeck, Jerome Baugnies en Tim De Troyer namen de start.
De renners kregen zeventien ronden af te werken met telkens de beklimming van de Brugstraat, Markt en Vesten. Maar ook moest telkens de hellende Elzenstraat in Goeferdinge beklommen worden.
Reeds op het einde van de eerste ronde konden David Boucher, Sebastien Harbonnier en Bas Stamsnijder zich lichtjes afscheiden. Zij namen een bonus van 24 seconden, maar in de derde ronde vormde zich een kopgroep van 25 renners met o.m. Dieter Capelle, Gert Dockx, Sven Vanthourenhout, ben De Schrooder, Andy Capelle, Kenny Dehaes, Gerben Löwik, Tom Van den Haute, Kevin Van Den Noortgate, Frederic Amorisson, Bert Scheirlinckx, David Boucher, Pieter Ghyllebert, Steven Caethoven, Jef Peeters, Jan Kuyckx en Kenny Lisabeth. Zij fietsten al vlug een voorsprong van 1 minuut bij elkaar. Een paar ronden verder kwam er reactie van een vijftiental renners met o.a. ex-winnaar Thomas De Gendt, Jan Bakelants, Nicolas Maes, Leon Van Bon, Kenny Van Braeckel, Bart Vanheule, Aart Vierhouten en Reinier Hönig, Het waren vooral de jongens van Topsport Vlaanderen-Mercator die bij de achtervolgers het werk moesten opknappen. Halfkoers vormde zich zo een kopgroep van 39 renners, maar ook het grote peloton bleef dicht in de buurt. Een zestal ronden voor het einde probeerden Arnaud Van Groen, Rob Ruigh, Frederic Amorisson, Geert Steurs en Pieter Ghyllebert om hun medevluchters te verschalken, maar onmiddellijk kwam er reactie van Steven Caethoven, Andy Capelle, Bert Scheirlinckx, Tom Van den Haute, Jan Bakelants, Reinier Hönig, Aart Vierhouten, Ben De Schrooder, Gert Dockx, David Boucher en Vytautas Kaupas. Een halve minuut later volgde een lang verbrokkeld peloton. Nadat de tegenaanvallers terug aansluiting kregen bij de leiders trokken een vijftal renners terug in de aanval. Gert Dockx, Andy Capelle, Jan Bakelants, Reinier Honig en Frederic Amorisson namen een voorsprong van 35 seconden, maar in de voorlaatste ronde nam Staf Scheirlinckx het peloton op sleeptouw. Hij slaagde erin om het gat toe te rijden, waardoor in de voorlaatste ronde een hergroepering van ongeveer 150 renners tot stand kwam. Bij het ingaan van de laatste ronde ontsnapten Bert Scheirlinckx, Jan Bakelants, Frederic Amorisson en Bart De Clercq. Ze behaalden een maximale voorsprong van 12 seconden, maar werden in de slotkilometer terug bijgehaald door een jagend peloton. Uiteindelijk eindigde de 92ste Stadsprijs, na een zware wedstrijd, op een onvoorziene massaspurt. Steven Caethoven maakte het in de sprint af en behaalde zijn derde seizoenszege. Hij ging de Australiër Nicolas Walker, Kenny Dehaes en Stefan Van Dijk vooraf.

Uitslag:

1.Steven Caethoven (168km in 3u48); 
2.Nicolas Walker (Aus); 
3.Kenny Dehaes; 
4.Stefan Van Dijk (Ned); 
5.Steven Van Vooren; 
6.Igor Abakoumov; 
7.Reinier Honig (Ned); 
8.Thomas Ongena; 
9.Kenny Lisabeth; 
10.Jos Van Emden (Ned); 
11.Andy Capelle; 
12.Aart Vierhouten (Ned); 
13.Nicky Cocquit; 
14.Gert Dockx; 
15.Sim Steyvers; 
16.Laurent Didier; 
17.Staf Scheirlinckx; 
18.Pieter Jacobs; 
19.Sibrecht Pieters; 
20.Kevin Pauwels; 
21.Gilles Devillers; 
22.Davy Commeyne; 
23.Jonas Van Genechten; 
24.Sven Renders; 
25.Sébastien Six; 
26.Sjef De Wilde; 
27.Mart Ojavee (Bul); 
28.Sebastien Haronnier; 
29.Kenny Van Der Schueren; 
30.Bart De Clercq; 
31.Kevin Van Den Noortgate; 
32.David Boucher (Fr); 
40.Bas Gilling (Ned); 
46.Gerben Löwik (Ned); 
54.Jerome Baugnies;
58.Tom Van den Haute; 
64.Tim De Troyer; 
71.Geert Verheyen; 
73.Wim Van Huffel; 
74.Koen Barbé; 
76.Jan Bakelants; 
78.Dirk Bellemakers; 
89.Bert De Waele; 
92.Nico Sijmens; 
101.Kenny Van Braeckel; 
107.Bert Scheirlinckx; 
118.Frederik Willems; 
121.Frederic Amorisson; 
122.Bert Roesems; 
124.Laurens Ten Dam; 
126.Leon Van Bon; 
133.Frederic Penne. 
135 renners reden de wedstrijd uit.

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background