16 feb 2009

Wedstrijdverslag Sparta Wortegem – KSV Geraardsbergen

Sparta Wortegem – KSV Geraardsbergen 3-1

Voor de verplaatsing naar Sparta Wortegem kon KSV geen beroep doen op zijn gekwetste doelman Michel Wittenberg. Aangezien rechtstreekse concurrenten Ninove en Ardennen hun wedstrijd op zaterdagavond met winst afsloten moesten de rood-gelen dus ook punten pakken om in de running te blijven voor de titel. De thuisploeg kwam reeds vroeg op voorsprong. Na een lange bal van Stijn De Bleeker kon Tom Vindevogel afwerken: 1-0. Na een kwartier kon Dieudonné Nfor voorzetten, maar de poging van Vincent De Leenheer ging voorlangs. Op het halfuur kon Dieudonné Nfor nogmaals voorzetten, maar deze keer besloot Nicky Van Den Borre naast het thuisdoel. In de tweede helft gingen de rood-gelen op zoek naar de gelijkmaker. Thuisdoelman Thomas Van Dorpe moest een schot van Michael Fleurinck stoppen, en een paar minuten later kon hij redden op een poging van Wouter Sadones. Het verwachte doelpunt viel echter aan de overkant. Doelman Wim Holderbeke liet zich verrassen op een afstandschot van Bert De Bleeker: 2-0. KSV probeerde te reageren, maar doelman Thomas Van Dorpe kon redden op een poging van Steven Maginet. Op het halfuur mocht Michael Fleurinck een vrijschop trappen, en de ingevallen Keone Perreman kon afronden: 2-1. Er was terug hoop bij de Geraardsbergse aanhang, maar ook de counters van de thuisploeg bleven gevaarlijk. Wim Holderbeke moest redden op een poging van Tom Vindevogel, maar toen Sebastien Bossuyt alleen op het Geraardsbergse doel kon afgaan moest de Geraardsbergse keeper zich gewonnen geven: 3-1. In de slotminuten mocht Dieudonné Nfor nog een corner trappen, maar doelman Van Dorpe tikt de kopbal van Kevin De Wannemaeker over de dwarsligger. In blessuretijd moest bezoekend doelman Wim Holderbeke nog redden op een counter van Bert De Bleeker.
KSV Geraardsbergen laat dus kostbare punten liggen bij Sparta Wortegem. Het staat nu derde op zes punten van leider VK Ninove.

Sparta Wortegem: Van Dorpe, Naessens, De Bleeker Stijn, D’Hondt, Van Assche, Christiaens (46′ Eggermont), De Bleeker Bert, Pels, Vindevogel, Holvoet (68′ Bossuyt), Derijcke (74′ De Waele).

KSV Geraardsbergen: Holderbeke, De Wannemaeker, Straetmans, Sadones, Maginet, Van Der Linden (69′ Golike), Fleurinck, Van Den Borre (46′ Serlippens), De Leenheer, Nfor, Wattez (65′ Perreman).

Doelpunten: 8′ Stijn De Bleeker (1-0); 66′ Bert De Bleeker (2-0); 76′ Keone Perreman (2-1); 87′ Sebastien Bossuyt (3-1).

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background