2 mrt 2010

Wedstrijdverslag Sparta Geraardsbergen – WK Idegem

Zondag pakte Sparta Geraardsbergen de derbywinst tegen Wilskracht Idegem (3-2). Het wedstrijdverslag kan je hier nalezen.

Na het onverhoopte gelijkspel bij leider Burst (1-1) vorige week stond er voor Sparta een onvervalste derby op de kalender. Het mocht voor eigen volk Wilskracht Idegem bekampen.

Motivatie, dit woord moest trainer Willems vandaag niet gebruiken tijdens zijn wedstrijdbespreking want deze match stond bij vele van onze jongens al meerdere weken met rood aangestipt op de kalender.

De weergoden waren ook van de partij, want een felle stormwind en stevige regenbuien zorgden voor moeilijke wedstrijdomstandigheden, vlot combinatievoetbal was er daardoor niet te zien want het veld lag er zwaar bij.

De eerste halve kansjes zijn voor Idegem, Sparta dreigt een eerste keer via De Leeuw maar zijn bal gaat voorlangs.

Beide ploegen houden mekaar in de aanvangsfase in evenwicht maar het is toch Idegem dat op het halfuur op voorsprong komt een vrije trap vanop de rechterkant wordt door Laurent Neufkens in doel verwerkt.

De blauwe armada blijft niet bij te pakken zitten, een mooie actie op de 40’ van Bart De Vos brengt de bal tot bij Gunther Matthijs die doelman De Bolle met een heerlijke lobbal kansloos laat.

Het gelijkspel vasthouden, dat is wat Sparta hoopt met de rust in zicht, maar Idegem besluit er stokje voor te steken, het is opnieuw Laurent Neufkens die zijn club inde 44’ op voorsprong brengt.

Sparta moet tijdens de rust even bekomen van deze opdoffer, maar de sfeer is allerminst gelaten, dat er een goede sfeer heerst in deze groep wordt nog maar eens bewezen in de tweede helft.

Met een schitterende mentaliteit komen de boys van trainer Willems uit de kleedkamer en op het uur staat de gelijkmaker al op het bord. Een voorzet komt bij Michael Nies die met een strak schot de bordjes in evenwicht brengt.

Ook de bezoekers zijn nog een paar keer gevaarlijk maar het is Andy Segers die Sparta supporters in extase brengt met nog tien minuten op de klok knalt hij genadeloos voorbij De Bolle.

Sparta moet in de slotfase nog met tien verder na dubbel geel voor Nies, het wordt nog even bibberen maar de Sparta defensie onder leiding van het duo Coesens en Neirinckx houdt stand.

Wanneer om 16u48 de scheidsrechter een einde maakt aan de partij kan voor Sparta het feest beginnen. Door deze overwinning krijgt Sparta opnieuw aansluiting met de top 3, maar volgende week wacht Sparta alweer een lastige klip het trekt dan naar de Panters uit Okegem.

De reserven verloren eervol met 5-3 op het veld van Munkzwalm, volgende week komt Bevere op bezoek aan het Goeferdingeplein.

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background