14 jan 2008

Wedstrijdverslag Sparta Geraardsbergen – VC Ressegem

Sparta G’bergen – VC Ressegem: 4 – 2

Na de puike prestatie van vorige week op Burst kreeg Sparta Geraardsbergen voor zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe kalenderjaar VC Ressegem op bezoek.

De troepen van Geert Willems hadden nog iets recht te zetten, want het resultaat in de heenronde was niet om over naar huis te schrijven.

Bij Sparta startte Joeri De Clercq in de basis. Montigny was geschorst bij de bezoekers.

De eerste halve kansjes zijn voor Ressegem en dit resulteert in een doelpunt na twaalf minuten. Een afstandsschot van Van Herreweghe wordt nog aangeraakt door De Clercq maar de bal verdwijnt toch nog achter hem in doel.

Sparta herstelt geleidelijk aan het evenwicht want na 20′ bedient Joeri De Clercq op een heerlijke manier Erwin Straetmans die alleen op doel afgaat en de bezoekende portier kansloos laat.

Vlak voor het halfuur krijg Mo Bamohamed nog een goede mogelijkheid, maar zijn knal wordt door de bezoekende doelman uit de winkelhaak geslagen.

De match wordt geleidelijk aan bitsiger, overtredingen aan beide kanten sieren het slotkwartier van de eerste helft.

Het moet wonderwater geweest zijn dat de spelers van Sparta kregen tijdens de rust want al na 50′ komt Sparta op voorsprong. Erwin Straetmans bedient Gunther Matthys die met de kop de stand op 2-1 brengt.

Vijf minuten later kunnen Bellemans en Matthys de match beslissen. In een tijdspanne van nog geen 5′ verschijnen ze alleen doel maar de afwerking laat de wensen over.

Ondertusen wordt Sparta tot tien herleid, Umbe moet met twee keer geel naar de kant.

Zoals dat dan meestal gaat in voetbal valt het doelpunt dan aan de overkant, het is Vermeulen die met een hard schot de bordjes in evenwicht brengt. Er staan dan nog dertig minuten op de klok.

De Spartanen blijven vervolgens niet bij de pakken zitten en blijven op zoek gaan naar de overwinning. Het sterke collectieve spel wordt dan ook beloond.

De sterk ingevallen Kris De Spiegeleer bedient na 66′ Matthys die scoort. De blauw-witte armada kan weer juichen.

De Herzelenaren gaan vervolgen op zoek naar de gelijkmaker maar Vinck en co houden achteraan stevig stand.

Vlak voor affluiten zet Straetmans met zijn de tweede van de middag de kers op de taart zodat de eindstand wordt vastgelegd op 4-2.

Een uitstekende collectieve prestatie alweer van Sparta, hopelijk kunnen de jongens van trainer Geert Willems dit niveau aanhouden de komende weken.

Volgende week reist Sparta af naar SK Denderhoutem, waar het niks te winnen of te verliezen heeft. Misschien zit er zelfs een vroeg paasgeschenkje in voor de supporters.

De reserven gingen verdienstelijk gelijkspelen op Boeker. Het werd 2-2.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background