27 jan 2009

Wedstrijdverslag Sparta Geraardsbergen – VC Ressegem

Sparta Geraardsbergen – VC Ressegem: 2-1

Voor de tweede thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2009 kwam VC Ressegem afgezakt naar het Goeferdingeplein.

Altijd een moeilijke klus voor de thuisploeg, remember de heenwedstrijd waar Sparta zwaar de boot in ging.

Het bestuur wist afgelopen week Michael Steppe te strikken, hij gaat aan de slag als keepertrainer. Hij nam voor het eerst plaats op de bank naast het duo Willems-Verhofstadt die ook volgend jaar het fanion elftal onder hun hoede zullen nemen.

Stefaan Vinck kreeg een week verplichte rust, hij was geschorst. De bezoekers dienden het te rooien zonder Van Butsele.

De eerste serieuze kans is meteen raak voor de lokalen. Michael Nies begint aan een sterke rush op rechts, zijn assist is een kolfje naar de hand van Jurgen De Leeuw die het geschenk met veel plezier in dank aanneemt. (1-0)

Ressegem dat nochtans goed begonnen was reageert even later maar Van De Sande ziet zijn schot overvliegen.

Op het kwartier profiteert Hasebyt van een misverstand in de achterste linie van Sparta, maar doelman Raveydts voorkomt erger.

Na twintig minuten lukken de bezoekers de gelijkmaker, Toon Van De Sande is de afwerker van dienst.

De blauw-witte armada blijft niet bij de pakken zitten want op het halfuur mag Bart De Vos op avontuur spijtig genoeg mist zijn lobbal precisie.

Na de koffie schiet Sparta het best uit de startblokken. De tweede periode was nog geen minuut oud als Gunther Matthijs de goed gevolgde Michael Nies kan bedienen maar hij kraakt zijn schot.

Op de 55′ is het Bart De Vos die captain Straetmans voor doel afzondert maar doelman De Decker pareert uitstekend voor Ressegem.

Ressegem reageert voor het eerst in de tweede periode op het halfuur Vandesande brengt de bal tot bij Montigny, zijn assist komt terecht bij Hasebyt, doch hij kent geen geluk in de afwerking.

De eerste 45′ kon je nog spreken van een evenwichtige pot voetbal, maar gedurende tweede periode mag Sparta toch wel aanspraak maken op de drie punten.

De Goeferdingenaars krijgen in de 81′ loon naar werken.

Een voorzet van Michael Nies wordt door de Ressegemse doelman verkeerd ingeschat en Jurgen De Leeuw is er dan natuurlijk als de kippen bij om zijn tweede treffer van de middag aan te tekenen.

Volgende week trekt Sparta naar het Vredestadion in Borsbeke. Voor de wedstrijd tegen de Zebra’s zullen de boys van Geert Willems het moeten stellen zonder Straetmans en De Vos die een strafzondag uitzitten.

De reserven ontvangen aan het Goeferdingeplein de jongens van Manolito Onkerzele. Het gaat hier allebei om de uitgestelde matchen van het weekend van 11 januari.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background