22 dec 2008

Wedstrijdverslag Sparta Geraardsbergen – SK Denderhoutem

Sparta G’bergen – SK Denderhoutem: 0-1

Voor de laatse wedstrijd van het kalenderjaar 2008 kwam SK Denderhoutem afgezakt naar het Goeferdingeplein.

De bezoekers kwamen met revanche gevoelens naar Goeferdinge, zij waren het resultaat uit de heenronde niet vergeten, ook bij Sparta hoopte men stiekem op een nieuwe stunt.

Trainer Geert Willems moest het doen zonder David De Troyer en Kurt Van Der Kelen die geschorst moesten toekijken, Steven De Smedt stond na een lange afwezigheid opnieuw op het wedstrijdblad.

Het werd geen hoogstaande wedstrijd, wel ééntje met veel inzet dat wel, maar weinig doelkansen.

De bezoekers dreigden een eerste keer na acht minuten maar een kopbal van Detaille ging over. Sparta reageerde een eerste keer op de 20′ maar de vrije trap van Kristof Billens spatte uit elkaar op de lat. Vijf minuten later volgt het antwoord van Joost Korte voor de bezoekers maar zijn bal gat voorlangs.

Vlak voor de koffie zijn beide ploegen nog een keer gevaarlijk. In de 43′ krijgt Arno Hiers een uitstekende mogelijkheid in de zestien meter maar hij kan niet besluiten.

Aan de overkant is het wel raak, een corner voor SK wordt door Glen Beeckmans tegen de netten gekopt. Even later volgt het rustsignaal.

Het openingskwartier van de tweede periode begint opnieuw gelijkopgaand. Op de 60′ komt Detaille goed uit de rug van Bart De Vos maar hij kan niet besluiten.

SK Denderhoutem combineert nu ietsje beter maar Sparta bijt zich vast in zijn tegenstander en houdt goed stand. De defensie van Sparta geeft weinig kansen weg.

Het is dan wachten tot minuut 75, een voorzet schot van Erwin Straetmans wordt door doelman Schaillee in hoekschop verwerkt.

Het is dan al duidelijk dat dame fortuna niet aan de kant staat van de Geraardsbergenaars. Beide ploegen zijn nog dicht bij een treffer eerst beland een bal van Joris Coessens op de bal. Aan de overkant is Detaille, die goed uit de match werd gehouden door Jonas D’Haenens, nog dicht bij de 0-2 maar Kevin Raveydts ligt in de weg.

De eindstand van de wedstrijd tussen Sparta en Denderhoutem eindigt dus op 0-1, Sparta wordt opnieuw niet beloond voor zijn voortreffelijke inzet, het zijn echter de niet imponerende bezoekers die de punten meepakken richting Ninove.

Een gelijkspel had logischer geweest maar voetbal is helaas onvoorspelbaar.

Het bestuur en de spelers van Sparta wensen alle supporters van Sparta en de lezers van De Beiaard een prettig en sportief 2009.

Op 4 januari trekt Sparta naar Velzeke.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background