12 apr 2010

Wedstrijdverslag Sparta Geraardsbergen – SK Denderhoutem

De wedstrijd tegen SK Denderhoutem was er één voor Sparta waarbij er opnieuw veel op het spel stond, mits winst heeft Sparta nog alle kans op een ticket voor de eindronde.
Trainer Willems koos voor één spits en een sterk bevolkt middenveld om de bezoekers uit Denderhoutem op te vangen. Hij kon daarbij niet rekenen op Jamil Assane en Arno Hiers die geblesseerd waren, Ingmar De Roeck kwam terug uit schorsing.

De studieronde duurde slechts tien minuten. Jurgen De Leeuw stuurt dan mooi Kris D’Hose in het straatje maar hij besluit op de keeper.

De reactie van de bezoekers komt er via Detaille die zijn vluchtschot naast ziet gaan.

Het eerste deel van de wedstrijd kent vervolgens een rustig verloop met nauwelijks uitgespeelde kansen en veel middenveldspel, de armada uit Goeferdinge houdt makkelijk stand en gaat met de brilscore de rust in.

Na de koffie schiet Sparta het best uit de startblokken en zorgt voor het eerste doelgevaar. Toch had de trainer geen donderpreek gegeven.

Op de 52’ krijgen de lokalen een corner, het is Ingmar De Roeck die Sparta op voorsprong brengt.

De toeschouwers krijgen nu waar voor hun centen want in het begin van de tweede helft is er veel doelgevaar. In minuut 56 gaat De Leeuw door op links, zijn assist komt terecht bij De Vos maar zijn schot wordt door een Denderhoutemse verdediger van de lijn gekeerd.

In de 66’ claimt gans Denderhoutem een strafschop na een fout van De Troyer. De scheidsrechter, die een goede partij floot, gaat hier niet op in.

De toeschouwers moeten dan meteen naar de overkant kijken en zien Jurgen De Leeuw op doel afgaan, zijn prachtige lobbal wordt door de bezoekende keeper in corner gebokst.

De daaruit volgende spelhervatting zorgt opnieuw voor feestvreugde bij de lokale supporters. De hoekschop van Bart De Vos wordt door Kris D’Hose in doel gekopt. En ja, nu kwam er geen geluk aan te pas want onze Kris had zijn lenzen nu dus wel in.

Het slotoffensief is nog voor Denderhoutem maar tot uitgespeelde kansen komen de bezoekers niet meer. Eindstand: 2 – 0

Volgende week trekt Sparta naar Heldergem.

De reserven verloren op het veld van Boekel, zij ontvangen volgende week Overboelare.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background