1 dec 2008

Wedstrijdverslag Sparta Geraardsbergen – SC Heldergem

Sparta G’bergen – SC Heldergem: 4-1

De wedstrijd van vorige week in en tegen Velzeke werd na 45′ met een 1-0 voorsprong voor de lokalen stilgelegd. De scheidsrechter van dienst besloot er terecht een eind aan te maken want het speeldveld was inmiddels herschapen in een wit sneeuwtapijt.

Voor het laatste thuisduel van de heenronde kregen de Goeferdingenaars Heldergem op bezoek.

Trainer Geert Willems zette Kevin Raveydts in doel, Kenneth De Clercq was licht geblesseerd. Maar er was ook goed nieuws, Jurgen De Leeuw zat opnieuw op de bank. Gunther Matthijs en Steven De Smedt hervatten deze week de trainingen.

De Spartanen schieten het best uit de startblokken, de eerste mogelijkheid is voor Arno Hiers maar doelman De Moor ligt in de goeie hoek.

De paars-witten reageren meteen via Sandro Borreman maar Raveydts haalt de bal van onder de lat.

Heldergem heeft vervolgens veldoverwicht en na twaalf minuten is het raak voor de bezoekers, een vrije trap van Bjorn De Roeck verdwijnt achter Kevin Raveydts in doel.

Op het halfuur is Heldergem opnieuw gevaarlijk een goeie voorzet van Philip Riveira komt bij Steven De Pril terecht, hij komt een teennagel te kort om te besluiten.

Sparta reageert aan de overkant en komt gelijk na 33′. Een vrije trap van Bart De Vos wordt door de Heldergemse achterlijn vekeerd ingeschat. De bal zoeft voorbij alles en iedereen en doelman De Moor is kansloos. Ruststand: 1-1.

Na de koffie is de eerste doelkans voor Philip Rivera maar hij kent geen geluk bij de afwerking. De thuisploeg reageert een corner van David De Troyer wordt door Coesens overgekopt.

De wedstrijd gaat nu goed op en neer, Tom Van Den Borre is na 53 minuten dicht bij de 1-2 maar Raveydts ligt opnieuw in de weg. De Geelhemden reageren meteen: een vrije trap van Stefaan Vinck wordt door Michael Nies goed verlengt en de 2-1 staat op het bord.

Sparta duwt het gaspedaal in en een minuutje later maakt Coesens er 3-1 van.

Bij Heldergem gaan de kopjes nu naar beneden, toch krijgt Kevin Verhoeven na 67 minuten nog een goede kopkans. Ook De Roeck is nog een keer gevaarlijk voor de bezoekers.

Het is uiteindelijk Michael Nies die met zijn tweede van de namiddag de 4-2 eindstand mag vastleggen. Cauwie nam de assist voor zijn rekening.

De reserven speelden een verdienstelijke partij op Bonanza maar verloren met 2-0.

Kalender 7/12/08:
10u: Sparta – Deftinge
14u30: Neigem – Sparta

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background