24 mrt 2009

Wedstrijdverslag Sparta Geraardsbergen – Oudenhove

Sparta G’bergen – EC Oudenhove: 0-4

Wat Sparta afgelopen zondag liet zien aan zijn supporters was ronduit slecht. Geen greintje bezieling, weinig creativiteit, veel gemekker, het zijn enkele illustraties om de prestatie van onze jongens te duiden. Ok, er stond dan misschien niets meer op het spel, maar er bestaat ook nog zoiets als eergevoel.

Bij Sparta ontbrak Joris Coessens, geblesseerd aan de buikspieren.
Het openingskwartier verloopt evenwichtig, met goeie intenties aan de Sparta kant. Kurt Van Der Kelen dreigt na een kwartier voetballen met een afstandsschot.

Geleidelijk aan neemt ECO over, na 20′ wordt één van hun spelers het straatje ingestuurd, doch het feestje gaat voorlopig niet door, de scheidsrechter ziet buitenspel.

Bij de volgende gevaarlijke fase is het wel raak, vlak voor het half uur kan Van De Perre een vrije trap in doel verlengen.

Drie minuten later kijkt de thuisploeg tegen een dubbele achterstand aan. Een goed uitgevoerde tegenaanval wordt Ken Marcel afgerond.

Bij Sparta gaan de kopjes naar beneden, van de goede intenties uit de beginfase is niets meer te zien.

Hopelijk brengt de rust soelaas.

Spijtig genoeg zien we ook na de koffie weinig beterschap. Oudenhove is telkens attenter en harder op de bal. Dit leidt dan ook tot de 0-3 in de 52′, Van De Perre tekent zijn twee van de namiddag aan.

Vlak voor affluiten maakt Van Coppenolle het verdict nog pijnlijker voor Sparta, hij legt de 0-4 eindcijfers vast.

Volgende week trekt Sparta naar Schendelbeke voor een heuse stadsderby, aftrap om 15u aan de Aalstsesteenweg. Hopelijk staan de kopjes dan wel in dezelfde richting.

De reserves gingen winnen op RC Overboelare met 0-1, dankzij een goal van Albijn Messens. Zijn ontvangen volgende week Wit Zwart ’93 aan het Goeferdingeplein om 10 uur, let wel volgende week gaat het zomeruur in.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background