2 nov 2009

Wedstrijdverslag Sparta Geraardsbergen – Okegem

Sparta G’bergen – Panters Okegem: 3-2

Na het gelijkspel van vorige week zondag tegen Wilskracht Idegem stond er alweer een moeilijke opdracht op de kalender voor Sparta. Het waren de Panters uit Okegem die op bezoek kwamen naar het Goeferdingeplein. Bij de Panters één ex-Sparta speler in de basis Kris De Spiegeleer.

Bij Sparta stonden nagenoeg dezelfde elf aan de aftrap als vorige week.
Trainer Willems had zijn jongens nochtans gewaarschuwd tijdens de opwarming maar dit was blijkbaar in dovemans oren gevallen.

De klok was nog geen drie minuten weggetikt toen een voorzet vanop rechts werd achteruitgelegd tot bij Said Ennia die heerlijk afrondde.

Nog waren ze bij Spartij niet geleerd, vele duels gingen verloren en ze kregen geen voet aan de grond.
In de 19′ worden ze opnieuw koud gepakt want de 0-2 staat dan al op het bord, Said Ennia is opnieuw sluipschutter van dienst.

De eerste kans voor Sparta komt er na een half uur voetballen, een schot van Arno Hiers wordt uitstekend gepareerd door Koen Cuypers.

Weinige minuten later is het wel raak voor de lokalen, het is Gunther Matthijs die met een heerlijke vuurpijl de 1-2 ruststand op het bord knalt.

Na de koffie en een donderpreek van trainer Willems komt Sparta gemotiveerder uit de kleedkamer. De eerste kans is meteen raak een voorzet van Bart De Vos wordt door Kris D’Hose heerlijk binnengekopt.

Sparta trekt nu meer en meer het laken naar zich toe, en dwingt de bezoekers terug op eigen helft. Op de 65′ krijgen ze eindelijk loon naar werken.

Een verre inworp van Gunther Matthijs wordt opnieuw door Kris D’Hose in doel gewerkt, meteen zijn tweede van de middag. Wat vlinders allemaal niet teweeg brengen.

Okegem dreigt nog enkele keren maar de zege, eindelijk na vier gelijke spelen, komt niet meer in het gevaar.

Trainer Willems feliciteerde zijn manschappen achteraf, maar zijn bloeddruk werd door zijn jongens ferm op de proef gesteld. Eindelijk eind goed al goed.

De reserven verloren met 5-0 van Bevere. De kalender voor volgend weekend ziet er als volgt uit. De reserven ontvangen thuis KVV Ardennen A terwijl het eerste elftal op bezoek moet bij Eendracht Winnik.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background