20 jan 2009

Wedstrijdverslag Sparta Geraardsbergen – Kerksken

Sparta G’bergen – Kerksken: 2-4

Kerksken blijft in spoor van de leiders

Na een weekje verplichte rust door de weersomstandigheden kwam voor de eerste thuiswedstrijd van 2009 Kerksken op bezoek.

Bij Sparta ontbraken Arno Hiers (examens) en Joris Coessens door schorsing.

Een studieronde werd de supporters van beide elftallen niet gegund, Kerksken ging van bij de aftrap meteen in de aanval. Een eerste kans is er voor Wouter Vaeyens die naast besluit.

In de tweede minuut krijgt Sparta een vrije trap, Erwin Straetmans zet zich achter het leer en krult de bal voorbij een verbauwereerde Dimitri Eeckhout.

Sparta kan echter niet lang genieten van zijn voorsprong, een minuut later is er een vrije trap voor Kerksken. Bart Van Keymolen laat Kevin Raveydts kansloos en de bordjes hangen alweer in evenwicht.

Het is dan wel duidelijk dat Kerksken technisch de betere ploeg is, Sparta teert vooral een uitstekende mentaliteit en veel werkkracht.

Op het halfuur steekt het duo Dhaenens-De Vos een mooie actie in mekaar, Mathijs is goed gevolgd maar hij kan niet vezilveren.

Vlak voor rust kan Prekadini doorgaan op links, in plaats van zelf zijn kans te wagen bedient hij De Backer die hierdoor verrast is en naast besluit.

Na de koffie trekt Kerksken het laken meer en meer naar zich toe, de Spartanen zakken wat weg en op de 60′ komt Kerksken op voorsprong.

De Vlaminck bedient De Backer die niet kan missen en brengt zo de bezoekers op een 1-2 voorsprong.

In de 70′ kan Prekadini, Wouter Vaeyens bedienen maar doelman Raveydts is goed gevolgd en ontzet.

Tien minuten voor affluiten beslist Kerksken het pleit in zijn voordeel, Bregt D’hondt legt de bal tot bij De Schepper die niet aarzelt en de stand op 3-1 brengt.

Match gespeeld denk je dan, maar nee Sparta doet Kerksen nog even bibberen want in de 86′ brengt Michael Nies de stand op 3-2.

Trainer Willems zet nu alles op alles en stuurt zijn manschappen richting het bezoekende doel. Sparta versiert nog enkele corners maar wordt echter koud gepakt op de counter. Het is Christopher Scheerlinck die de eindstand op 2-4 brengt.

Volgende week ontvangt Sparta aan het Goeferdingeplein de jongens van VC Ressegem.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background