2 dec 2009

Wedstrijdverslag Sparta Geraardsbergen – Heldergem

Sparta Geraardsbergen – Sporting Heldergem: 2-1

Na het verlies van vorige week op SK Denderhoutem kreeg Sparta de jongens Sporting Heldergem op bezoek aan het Goeferdingeplein.

Een niet te onderschatten opdracht, dat had Geert Willems aan zijn troepen meegegeven bij zijn wedstrijdbespreking.

Bij Sparta ontbrak Andy Segers wegens schorsing. De blauw-witte armada had de boodschap van de trainer goed begrepen en schoot furieus uit de startblokken.

Al na tien minuten was het raak toen Jurgen De Leeuw een harde voorzet tegen de netten kon koppen, en dat het deugd deed was er aan te zien, het was al enige tijd geleden dat Jurgen nog kon scoren.

Nog geen tien minuten later kon Sparta de score verdubbelen, ditmaal was Bart De Vos aan het feest op aangeven van De Leeuw.

Sparta haalt vervolgens de voet van het gaspedaal zodat Heldergem beter in de match komt, met enkele halve kansjes tot gevolg.

Dit was ook trainer Willems niet ontgaan want ondanks de 2-0 voorsprong was hij niet tevreden aan de pauze, hij maande zijn spelers aan verzorgd te blijven voetballen en attent te zijn.

Bij Heldergem daarentegen geloofden ze er meer en meer in want na de koffie namen zij meteen het heft in handen met de aansluitingstreffer van De Saedeleer in de 56′ tot gevolg.

Sparta had de waarschuwing niet begrepen en liet Heldergem komen, doch de kansen die ze kregen werden gepareerd door doelman De Clercq of werden de nek omgewrongen zodat er een 2-1 eindstand op het bord prijkte bij het eindsignaal.

De wedstrijd van de reserven werd afgelast.

Volgende week is het eerste elftal al aan de laatste wedstrijd van de heenronde toe, het trekt naar Hillegem. De reserven ontvangen thuis Schendelbeke.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background