13 feb 2006

Wedstrijdverslag Sparta Geraardsbergen – E Moerbeke

Sparta Geraardsbergen – FC E Moerbeke:

Derby van de denderstreek levert geen winnaar op

Beide ploegen wilden liefst de drie punten binnen rijven en dat was al van in het begin van de wedstrijd voelbaar. De eerste aanval kwam van Sparta, Henk Verhofstadt kan alleen doorgaan op het bezoekende doel maar een attente Doelman Michael Steppe kan de bal met de voet buiten werken. 2 min later een aanval aan de andere kant afgerond met een schot van Jurgen Mijs dat door thuisdoelman Danny Saelens gepakt wordt.

De eerste 10 min zijn nog niet voorbij of Moerbeke lukt er opnieuw in een mooie aanval op te zetten, het finale schot van John Lambert wordt echter van de lijn gekeerd en daarna kan Didier Janssens net niet bij de bal om de rebound tegen de netten te leggen. Op het kwart is het echter Sparta dat de score kan openen, een dubbelpas tussen H Verhofstadt en Kenneth Leroy wordt door eerstgenoemde tegen de netten getikt. Van dan af aan verwatert (of beter versneeuwt) de wedstrijd een beetje, Sparta denkt nog alleen aan verdedigen en FC E Moerbeke lukt er maar niet in voor de goal van de thuisploeg te verschijnen. Bij het ingaan van de laatste 10 min van de eerste helft nog eens een aanval van de bezoekers afgerond met een schot van Jurgen Van Der Mijnsbrugge dat echter net naast gaat.

Bij de herneming van de tweede helft zien we hetzelfde spelbeeld als de laatste 30 min voor de rust. Moerbeke lukt er niet in het verdedigende blok van Sparta te ontwrichten. Het is pas bij het ingaan van het laatste half uur dat D Janssens er in lukt de gelijkmaker te scoren.

Bij het ingaan van het laatste kwart nog eens een mooie actie van de bezoekers met Rien Van Der Bracht zet voor naar D Janssens maar die lukt er niet in te besluiten. Amper 2 min later een nieuwe actie opgezet door R Van Der Bracht maar de kopbal van Glenn Panis gaat net over deklat buiten. Moerbeke zet alsnog alles op alles om deze 3 punten te pakken, 4 min voor het einde van de wedstrijd, ondertussen op een besneeuwde grasmat, schiet D Janssens nog maar eens net over. En juist voor affluiten kan dezelfde D Jannsens nog eens op doel trappen maar alweer net over. Het was voor Moerbeke weer zo een wedstrijd van net niet. Hopelijk volgende week beter thuis tegen FC Brakel, wedstrijd op de terreinen aan de Zikastraat te Moerbeke om 15 uur.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background