9 feb 2010

Wedstrijdverslag Sparta Geraardsbergen – Doggen Erembodegem

Na de verloren thuiswedstrijd van vorige week tegen Mere, stond er zondag opnieuw een ontmoeting voor eigen volk op de kalender voor de ploeg uit Goeferdinge. Ditmaal zakte Doggen Erembodegem af naar Geraardsbergen.

Trainer Willems moest het nu stellen zonder Joris Coessens die geschorst was, Ingmar De Roeck kwam terug uit schorsing.
De Leeuw en Matthijs startten op de bank terwijl De Roeve in de spits werd geposteerd.

Over het wedstrijdverloop kunnen we kort zijn, toch van Sparta kant, ze slaagden er namelijk niet in om mooi verzorgd voetbal te brengen. Ze verloren hun greep op het middenveld en kwamen een stapje te kort in elk duel.

Doggen toonde zich gretiger en dit resulteerde ook in veldoverwicht. Halverwege de eerste periode kreeg Sparta opnieuw blessureleed te verwerken, stopper Neirinckx moest met een gapende hoofdwonde naar de kant, zijn plaats werd ingenomen door Matthijs.

Vlak voor rust viel er dan toch enig gevaar te noteren, bij de lokalen krijgt De Troyer een vrije trap maar Michael Nies kan aan de tweede paal niet besluiten.

Aan de overkant reageert Doggen, een mooie vrije trap van Clocheret wordt door De Clercq in hoekschop gepareerd.

Uit de daaropvolgende corner kunnen de bezoekers dan toch op voorsprong klimmen, de hoekschop wordt binnengebuffeld door Verheyen.

Met veel goeie bedoelingen komt Sparta uit de kleedkamer voor de tweede periode maar het zijn toch de bezoekers uit Erembodegem die de score kunnen verdubbelen.

Draaischijf Clocheret krijgt opnieuw de nodige ruimte en hij laat met een strak schot De Clercq kansloos.

De wedstrijdklok toont dan dat we tien minuten ver zijn in de tweede helft. Sparta probeert dan nog wel, maar al vlug is duidelijk dat het niet voor vandaag zal zijn.

Kansen komen er bijgevolg niet meer voor de lokalen. De 0-2 eindstand blijft dan ook op het bord, een verdiende overwinning voor Doggen en een zwakke partij van Sparta.

Volgende week staat er een inhaalspeeldag op de kalender. Sparta trekt op zaterdagnamiddag naar SK Erembodegem, er wordt afgetrapt om 15u.

De reserven verloren met 5-2 van Wit Zwart’93, Kenny De Poorter scoorde tweemaal, zij trekken volgende week naar RC Overboelare.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background