20 okt 2009

Wedstrijdverslag Sparta Geraardsbergen – Burst

Derde Provinciale D: Sparta G’bergen – Burst: 3-3

Een heuse topaffiche stond er op het programma aan het Goeferdingeplein, niemand minder dan Burst kwam op bezoek bij Sparta Geraardsbergen.

De toeschouwers kregen waar voor hun geld, ze zagen een echte spektakelwedstrijd. Want wie bij Sparta had gedacht dat het in staat was om een 0-3 achterstand bij de rust om te buigen in een gelijkspel. En ook deze keer zat er zelfs meer in voor de lokalen.

Trainer Geert Willems moest zijn veldbezetting wijzigen. Michael Nies keerde terug uit schorsing, maar nu ontbrak Jurgen De Leeuw met een blessure.

De wedstrijd begon barslecht voor de thuisploeg. Na nog geen vijf minuten stond Sparta al op achterstand. Het was De Lat die zich knap vrij draaide en met een mooie plaatsbal doelman De Clercq kansloos liet.

Sparta dreigde een eerste keer na tien minuten maar Gunther Matthijs besluit voorlangs. Dat je in voetbal efficiĆ«nt moet zijn is genoegzaam bekend. Op de 20′ verdubbelt Burst de score dankzij De Meyer en Burst op rozen.

Het is niet dat Sparta niet meedoet maar scoren lukt hen niet in de eerste periode. Kris D’Hose is zelfs tweemaal dicht bij de aansluitingstreffer maar hij kopt een reuzekans op de lat.

Aan de overkant lukt werkelijk alles want Praet brengt Burst zelfs op 0-3 na een mooie collectieve aanval.

De rust bracht soelaas voor de thuisploeg. Dit Sparta bewees dat het beschikt over een schitterende weerbaarheid en een ijzersterk blok, het was niet dat Sparta werd weggeblazen, maar enkele individuele foutjes en een efficiƫnte afwerking bij de bezoekers zorgden voor een zware achterstand aan de pauze.

Sparta kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en nam meteen het heft in handen. In de 48′ milderde Bart De Vos de achterstand dit op aangeven van Matthijs.

De geel-blauwen gaan nu ook meer en meer duels winnen en De Vos is dicht bij de aansluitingstreffer, doch hij besluit op de keeper. Even later staat de 2-3 dan wel op het bord een vrije trap van Christophe Neirinckx wordt door Kris D’Hose in doel verlengd.

Burst begint nu te panikeren en kruipt massaal achteruit de slagroom op de taart komt er in de 65′ een afstandsschot van David De Troyer zorgt voor de onverhoopte 3-3 stand.

In de slotfase claimen beide ploegen nog een strafschop maar de scheidsrechter gaat er niet op hun. Aan de eindstand wijzigt er niets meer, een schitterende uitslag voor de geel-blauwe armada gezien het wedstrijdverloop. Ook nu dient aangestipt te worden dat er meer in zat.

Volgende week alweer een kraker op de kalender dan moet Sparta op bezoek bij de buren uit Wilskracht Idegem, de leider in de stand.

Een speciale gelegenheid want Sparta telt verscheidene ex-spelers in zijn rangen van Idegem.

Aftrap om 15u aan de Bareelstraat te Idegem.

De reserven verloren van Bonanza met 4-1, zij spelen volgende week thuis tegen Munkzwalm.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background