4 jan 2010

Wedstrijdverslag Sparta Geraardsbergen – Borsbeke

Sparta G’bergen – Borsbeke: 3-0

Het nieuwe jaar was nog geen drie dagen oud en de jongens van trainer Geert Willems mochten alweer het veld op. De Belgische Voetbalbond had immers beslist om de uitgestelde speeldag van 20 december 2009 af te werken in het eerste weekend van januari.

Wie gedacht had dat de wedstrijdomstandigheden beter zouden zijn had het lekker mis. Want ook nu was het speelveld bedekt onder een mooie witte sneeuwlaag.

De wedstrijd begon gelijkopgaand maar gaandeweg het spelverloop vorderde zagen we dat Sparta zich het beste had aangepast aan de wedstrijdomstandigheden.

In de aanvangsfase dreigde het een paar keer met slappe afstandschoten. Ook Borsbeke steekt een keer de neus aan het venster doch zonder succes.

Halverwege de eerste periode klimt Sparta verdient op voorsprong een vrije trap van De Vos wordt door De Leeuw fraai in doel verwerkt.

Sparta is er voor de pauze nog een paar dichtbij maar kan de score niet verdubbelen.

Maar de beste kans is eigenlijk nog voor Borsbeke maar verdediger Nies kan de bal nog van de lijn keren.

Na de koffie hetzelfde spelbeeld, Sparta is opnieuw de betere ploeg maar het is wachten tot op het uur vooraleer er serieuze dreiging voor het Borsbeke doel te zien is. Het is Andy Segers die met een mooie soloactie de score kan verdubbelen.

Sparta drukt vervolgens door en met nog een kwartier op de klok legt Bart De Vos de eindstand vast. Hij bezorgt Sparta een verdiende 3-0 overwinning.

De lokalen hebben het jaar 2010 dus goed ingezet. Volgende week trekt het naar SK Erembodegem.

Het bestuur van Sparta houdt eraan iedereen een gezond en gelukkig 2010 toe te wensen.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background