21 okt 2008

Wedstrijdverslag Sparta Geraardsbergen – Aaigem

Sparta G’bergen – Aaigem: 3-0

Na de ruime overwinning in de stadsderby tegen Eendracht Moerbeke kreeg Sparta Geraardesbergen het bezoek van SK Aaigem.
Aaigem nog steeds zonder punten in derde provinciale D was naar Goeferdinge afgezakt zonder Christophe Vonck, vorig jaar nog actief bij de blauw-witten en Eddy Beeckman die geschorst was.

Bij Sparta zat de licht gekwetste Erwin Straetmans op de bank.

Aaigem was niet afgezakt om te verdedigen en ging vrank en vrij zijn kans. De eerste mogelijkheid was voor bezoeker De Pauw die voorlangs besloot

De eerste helft was een zwakke bedoening bij de thuisploeg, ze slaagden er niet een hoge balcirculatie te produceren en kansen af te dwingen. De beste kans voor de lokalen was een schot van Kristof Van Cauwenberge dat verdween in de armen van de bezoekende doelman.

Joris Coessens incasseerde nog een lichte gele kaar voor de rust, hij mist de match van volgende week.

Een donderpreek van trainer Willems bracht soelaas na de koffie. Sparta nam meteen het heft in handen en de eerste doelpoging was meteen raak. Jurgen De Leeuw was de afwerker van dienst.

Aaigem reageert aan de overkant maar Kenneth De Clercq komt gepast tussen.

Sparta duwt vervolgens het gaspedaal en telt Aaigem in twee minuten helemaal uit. Op de 65′ bedient David De Troyer uitstekend Gunther Matthijs die fraai overhoeks binnenkopt en Sparta staat nu 2-0.

Een minuut later jaagt een sterk spelende Kurt Van Der Kelen uitstekend door met balbezit tot gevolg. Hij bedient vervolgens Gunther Matthijs die kan doorgaan op rechts, de vrijstaande Jurgen De Leeuw is dan goed gevolgd om de assist van Gunther binnen te tikken.

Aaigem bekomt vervolgens niet meer van deze opdoffer zodat de 3-0 op het bord blijft.

Slotconclusie van deze wedstrijd is dat Aaigem meer in zijn mars heeft dan het klassement laat vermoeden, bij Sparta daarentegen was de prestatie goed na rust, enig minpuntje is dat door schorsing er volgende weekend een aantal spelers niet zullen bijzijn.

De reserven speelden een leuke pot voetbal op het veld van Strijpen. Ze speelden 3-3 gelijk, de doelpunten werden gemaakt door Wouter Cromphout, Albijn Messens en Jonas D’Haenens.

De eerste ploeg moet volgende week op bezoek bij SC Hillegem, de reserven ontvangen thuis WIK Boekel.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background