27 sep 2010

Wedstrijdverslag Sparta G’bergen – Wortegem

Zondag kreeg Sparta Geraardsbergen het bezoek van Wortegem.

Trainer Geert Willems rekende,voor de topper van de vijfde speeldag, op de elf die vorige week nog Sparta Bevere op de knieën kreeg. Het beloofde een moeilijke thuiswedstrijd te worden aangezien Wortegem de nog enige ongeslagen ploeg uit de reeks is.

De wedstrijd opent evenwichtig met vooral veel strijd op het middenveld. Beide ploegen spelen gesloten. Het is dan ook pas na twintig minuten dat we het eerste kansje mogen noteren. Een aanval vanop rechts via De Pelsmaeker. De strakke voorzet kan afgeweerd worden maar de afvallende bal beland bij Jonas Dhaenens. Jonas trap zonder aarzelen op doel maar ziet zijn bal rakelings overgaan, weg kans.
Ook Wortegem komt daarna aanvallend opzetten en bedreigt het Geraardsbergse kamp met een schot in de korte hoek maar thuisdoelman De Clercq kan de bal uit zijn doel weren. Trainer Willems moet na 40 minuten De Pelsmaeker nog vervangen na een onzacht contact met een Wortegemse speler.
De wedstrijd bereikt zo het einde van de eerste helft, het is nu al duidelijk dat één doelpunt mogelijks over winst of verlies kan beslissen.

De tweede helft begint zoals de eerste , controle voetbal met veel strijd in en rond de middencirkel. Toch neemt Wortegem de bovenhand, ze voeren stelselmatig de druk op . Een scherpe aanval via rechts , de bal komt bij Engels terecht die alleen op doel kan gaan maar Kenneth verhinderd het doelpunt met een knappe beenveeg.
Iets voorbij het uur is het dan toch raak, na een mooie doorsteekpas kan de Wortegemse aanvaller Vindevogel met een schot overhoeks, de thuisdoelman toch verschalken, 0-1. Sparta Geraardsbergen moet nu vol aan de bak.
De gelijkmaker lijkt er al vlug te komen wanneer Kris Dhose onverwacht de bal aan de voet krijgt net buiten de grote rechthoek. Kris knalt op doel maar spijtig genoeg mist deze alle richting.
Even later terug een aanval van de thuisploeg, na vele omwegen komt de bal bij Ingmar De Roeck. De lokale verdediger twijfelt niet maar de bal gaat net over het doel.
Wortegem herstelt nu het evenwicht. Ze voeren de druk weer op en kunnen zo Sparta Geraardsbergen op de eigen helft houden. Geraardsbergen kan nog maar moeilijk een bedreiging vormen, Wortegem gaat nu vooral controlerend voetballen. De lokale aanvalspogingen worden keer op keer afgeweerd.
Zo blijft de 0-1 op het bord staan en zien de lokalen de drie punten aan hun neus voorbijgaan.

Volgende week gaat Sparta Geraardsbergen op bezoek aan den “Tempel” van FC Bonanza.

Het tweede elftal van Sparta versloeg Ophasselt met een droge 0-5, zij spelen volgende week een thuismatch tegen SK Erembodegem.

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background