15 sep 2010

Wedstrijdverslag Sparta G’bergen – W. Idegem

De tweede confrontatie voor Sparta Geraardsbergen was er ééntje met de buren van Wilskracht Idegem. Een duel waar beide ploegen elk jaar telkens naar uitkijken. Trainer Willems van Sparta had geen motivatietechnieken nodig in zijn bespreking voor de wedstrijd want verscheidene jongens hadden reeds voor Idegem gespeeld. Bij het elftal van Sparta moesten De Leeuw en Neirinckx geblesseerd afhaken.

De klok had nog geen 7’ weggetikt toen een slechte terugspeelbal op Bram De Brolle werd onderschept door Fredje De Pelsemaeker die het geschenk in dank aanvaardde. De openingstreffer werd de aanzet van een dol openingskwartier, een spelverloop waar menige topclub jaloers op zou zijn. Op de 11’ is het al 2-0, wanneer Andy Segers  zijn doelpuntje meepikt en De Bolle kansloos laat.
Een minuut later is er opnieuw een mistasten in de bezoekende defensie, Laurent Neufkens staat op de goede plek om af te ronden.

Zestig seconden is het opnieuw kermis aan het Goeferdingeplein, een mooie aanval vanop links wordt aan de verste paal verzilverd door De Pelsemaeker die zijn tweede van de middag lukt.

Sparta haalt dan de voet van het gaspedaal en laat Idegem in de wedstrijd komen, spijtig genoeg voor de bezoekers die aangeslagen zijn van de achterstand kunnen zij daar weinig tegenoverstellen.
Vlak voor rust legt Arno Hiers de 5-0 ruststand vast.

Aan de rust looft trainer Willems zijn jongens, maar vraagt hen collectief te blijven voetballen als blok.
De boodschap werd prachtig opgepikt en in de 48’ is het 6-0. Een voorzet van Arno Hiers werd binnengekopt door Kris D’Hose.

Een minuutje later opnieuw feest, balverlies wordt afgestraft door Segers, die vanop eigen helft vertrekt en de 7-0 op het bord zet.

In de 65’ acht Jonas Dhaenens zijn moment gekomen, met een pareltje zorgt hij voor de 8-0.

“Wat Andy en Fredje kunnen kan ik ook”, moet Laurent Neufkens gedacht hebben want in de 70’ pikt ook hij zijn tweede doelpuntje mee.

De ingevallen Jamil Assane zorgt in de 72’ voor nummer 10.

Tien minuten voor affluiten zorgde Lesley De Troyer nog voor de eerredder bij de bezoekers.

Volgende zondag wacht voor Sparta Geraardsbergen een moeilijke verplaatsing op Bevere.

De reserven verloren van SK Zandbergen, zij spelen volgende week tegen Kerksken.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background