18 okt 2010

Wedstrijdverslag Sparta G’bergen – Volkegem

Voor de wedstrijd tegen VV Volkegem had trainer Geert Willems af te rekenen met heel wat puzzelwerk.
Zowel Nies, Van Der Elst als Van Steertegem waren onbeschikbaar door blessures.

In de basis namen Coessens en Neirinckx hun plaats weer in net als David De Troyer. Jurgen De Leeuw kwam ook terug uit blessure en zat op de bank.
De eerste helft had weinig om het lijf. Sparta besloot zich aan te passen aan het tempo van de tegenstander en dit had als gevolg dat er geen attractief voetbal op de mat werd gebracht.
Gedurende het eerste kwartier was Sparta beter met als hoogtepunt een afstandsschot van Neufkens op doelman Waege.
De thuisploeg heeft het meeste balbezit en wint vele duels maar doet met de geboden ruimte bitter weinig. De beste kans is zelfs voor de bezoekers maar doelman De Clercq reageert attent. Beide ploegen gaan met een 0-0 stand de rust in.

Sparta trekt het tempo op aan het begin van de tweede periode. Deze manier van spelen heeft meteen effect. In de 52’ komt een voorzet vanop links terecht bij De Vos die de afvallende bal in één tijd in doel deponeert.
Tien minuten later is het opnieuw raak, een inworp van Jonas Dhaenens komt bij David De Troyer terecht, die zijn flank afloopt en zo Bart De Vos in stelling brengt. Afwerken is voor Bart dan enkel nog een koud kunstje.
In de slotfase legt Laurent Neufkens met een kopbal de 3-0 eindstand vast.
Ook Jurgen De Leeuw maakt nog zijn opwachting maar hij ziet zijn lobbal naast gaan, zelfs kaptein Coese perst er nog een fraai technisch hoogstandje uit tot groot jolijt van onze supporters die al bij al tevreden naar huis gaan.

Volgende week wacht alweer een interessante partij want dan trekt Sparta naar de buren van VC Eendracht Deftinge. Onze reserven verloren van Wit Zwart B, en spelen volgende week thuis tegen Deftinge.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background