30 aug 2010

Wedstrijdverslag Sparta G’bergen – Nokere Kruishoutem

Voor de eerste wedstrijd van nieuwe voetbalseizoen mocht Sparta Geraardsbergen openen tegen Nokere Kruishoutem. De thuisploeg moest het in extremis stellen zonder Christophe Neirinckx, hij zou later op de middag papa worden van een fiere zoon Levi.

De partij kon voor Sparta niet slechter beginnen want de klok was nog geen twee minuten weggetikt of de lokalen stonden al op achterstand. Een vrije trap werd door Van De Maele heerlijk binnengetrapt.Op de tiende minuut opnieuw onheil voor Sparta, want Joris Coessens moet geblesseerd naar de kant, Jurgen De Leeuw is zijn vervanger.

In het tweede kwart van de eerste periode neemt Sparta geleidelijk over, maar het is eerst Nokere dat nog een uitstekende mogelijkheid heeft, Philippe Viaene wordt het straatje ingestuurd maar doelman De Clercq komt gepast tussen.

Aan de overkant reageert Neufkens maar zijn kopbal gaat voorlangs. Sparta is nu baas en heeft voor de koffie nog twee uitstekende mogelijkheden, een voorzet van Frederik De Pelsemaeker wordt onbegrijpelijk gemist door Dhose en De Leeuw. Even later krijgt diezelfde Dhose opnieuw een goede mogelijkheid, maar zijn kopbal spat uit elkaar op de lat.

Na de koffie krijgen we hetzelfde spelbeek, Sparta is beter maar het is toch opletten voor de counter van de bezoekers. De lokalen krijgen een resem hoekschoppen maar afwerken lukt de Sparta boys vooralsnog niet. We moeten wachten tot minuut 78, vooraleer we kunnen gelijkstellen. Een vrije trap van De Vos wordt uitstekend in doel gekopt door De Leeuw.

Sparta gaat nu opzoek naar de drie punten, maar het zijn toch de bezoekers die met de zege gaan lopen. De scheidsrechter legt in de slotfase de bal op de stip na een fout van de lokale doelman, volgens hem onterecht. Jonah Nolf laat de kans niet liggen en zet de 1-2 eindstand op het bord.

De beloften gingen winnen op het veld van Bonanza met 0-1.

Volgende week trekt het eerste elftal naar FC Brakel, aftrap daar om 18u. De beloften ontvangen een dag later Manolito Onkerzele.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background