13 nov 2005

Wedstrijdverslag Sp. Wortegem – E Moerbeke

Sparta Wortegem – FC E Moerbeke: 0 – 1

Moerbeke moest het vandaag opnemen, na de zware bekerwedstrijd van afgelopen vrijdag, tegen de eerste in de reeks Sparta Wortegem en dat beloofde zeker geen gemakkelijke klus te worden maar Wortegem moest de wedstrijd aanvangen met afwezigheid van hun twee beste spelers: Manolito Van De Kerckhove en Jan Coucke.

Het eerste kwartier is voor de bezoekers uit Moerbeke zonder echter echt gevaar te kunnen creëren. Het is pas in de 20ste min dat Wortegem in de wedstrijd kan komen met een schot van Wim Hobo die rakelings langs het bezoekende doel scheert. Onmiddellijk daarna volgt een poging van Kenneth Van Asshe maar een attente doelman Clint Eggermont kan hem het scoren beletten. Bij een later duel wordt bezoekende verdediger David Ghijs ernstig geraakt en moet minutenlang langs de zijlijn opgelapt worden maar kan dan toch verder spelen. In de 40ste min is er dan nog een goeie redding nodig van C Eggermont op het schot van Philippe Naessens en zo gaan we de rust in bij een 0-0 gelijke stand.

In de tweede helft komt het eerste gevaar in de 55ste min van de thuisploeg, een schot van David De Cock komt echter in de armen van doelman C Eggermont terecht. De gemoederen raken dan wat opgehitst en zo is er een gele kaart voor Kenneth Eggermont wegens natrappen, uit de daaropvolgende vrije trap kan Wortegem echter geen gevaar creëren omdat D Ghijs met een goeie tussenkomst de bal kan ontzetten. In de 82ste min verstuurt de pas ingevallen Job Fransen een lange bal naar J Lambert en die knalt de bal kruiselings voorbij de thuisdoelman, 0-1 in het voordeel van de bezoekers.
Het worden dan nog een spannende laatste minuten daar Wortegem er alles probeert aan te doen om deze scheve situatie recht te zetten. Net voor affluiten, wordt een doelpunt van Sparta Wortegem afgekeurd wegens buitenspel, zo komt E Moerbeke nog goed weg en mogen de bezoekers de volle buit mee naar Moerbeke nemen.

Volgende week ontvangt E Moerbeke de buren van Bonanza om 14u30 op de terreinen aan de Zikastraat.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background