18 nov 2008

Wedstrijdverslag Sp. Geraardsbergen – E. Schendelbeke

Sparta G’bergen – Eendracht Schendelbeke: 2 – 0

Na het nipte verlies vorige week in Oudenhove stond er voor Sparta Geraardsbergen een heuse derby op de kalender. Schendelbeke kwam op bezoek, een moeilijke opdracht en een weerzien met enkele oude bekenden want vorige jaar verdedigde David Bellemans nog de kleuren van Sparta.

De Goeferdingenaars moesten het nog steeds stellen zonder De Leeuw, Straetmans keerde terug uit schorsing.

De openingsfase werd gekenmerkt door een lange een studieronde van beide elftallen. Veel middenveldspel afgewisseld met stevige duels op een glad maar goed bespeelbaar veld.

Sparta krijgt in de eerste twintig minuten enkele halve kansjes via Bart De Vos en Arno Hiers.

Bij de bezoekers zijn Kevin De Nie en Tommy De Bolle zeer bedrijvig maar in de zone van de waarheid lukt het hen niet.

De beste kans voor de pauze noteren we minuutje voor tijd, op vrije trap kan Kristof Billens de 1-0 voor de lokalen binnenkoppen, maar de man in het zwart keurt het doelpunt af voor buitenspel.

Dit was onterecht want de bal kwam van een Schendelbeekse verdediger. De scheidsrechter die een prima partij floot, gaf dit ook toe na de wedstrijd.

In de tweede periode is de eerste kans voor geel-zwart maar de vrije trap van Bellemans gaat over.

Sparta reageert via Michael Nies doch zijn kopbal gaat niet tegen de nette. De duels worden nu iets steviger en de man in het zwart moet af en toe de gemoederen bedaren.

Op de 55′ lanceert David De Troyer Arno Hiers, de vrije staande Hiers loopt zijn linkerflank af en schuift het leer mooi onder de benen van Jeroen De Bolle.

Sparta trekt nu het laken naar zich toe, tien minuten later kan Straetmans de vrijstaande Kristof Van Cauwenberge bediende die hoog kan binnenschieten.

Schendelbeke toch aangeslagen, reageert nog tweemaal via Kevin De Nie maar zonder succes.

Ook Michael Nies krijgt op voorzet van Bart De Vos nog een uitstekende mogelijkheid maar aan de 2-0 eindstand blijft op het scorebord staan.

Een goeie prestatie en een deugddoende overwinning, volgende week wacht de verplaatsing naar Velzeke.

De reserven verloren van Wit-Zwart ’93 met 4-0, volgende week komt SK Zandbergen op bezoek.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background