19 sep 2005

Wedstrijdverslag SOS Schellebele – KSV Geraardsbergen

SOS Schellebelle – KSV Geraardsbergen: 2 – 1

We zijn nog maar drie wedstrijden ver en bij KSV Geraardsbergen ligt de ziekenboeg reeds vol. Michael Fleurinck en Joeri Dujaquier kwamen nog niet in actie. De heroptredende Kim Chavatte viel reeds in de eerste wedstrijd na 45 minuten uit. De voorbije week kwetste Maxime Dhoore zich op training, en zondag kreeg Daouda Sanon na 25 minuten spelen een trap op de enkel, en is ook hij out. KSV moet dus vooral rekenen op zijn jeugd.

De wedstrijd in Schellebelle begon met een poging van Tom de Keyser die naast het Geraardsbergse doel besloot.
In de tiende minuut kon Arne Saeys de jonge Reinout Delclef bedienen, die niet twijfelde om KSV op voorsprong te schieten : 0 – 1.
De thuisploeg reageerde onmiddellijk via Patrick Van der Steen die naast kopte. Slechts uitstel, want In de 16de minuut kon Andy Van Droogenbroeck mooi in de kruising binnenkoppen, na een vrijschop van Jurgen Sonck: 1 – 1.

KSV kreeg nog kansen via Kevin De Wannemaecker en Arne Saeys.
De beste kansen waren echter voor Schellebelle. In de 23ste minuut besloot Peter Sey over doel, maar een minuutje later was het raak. Andy Van Droogenbroeck tikte de bal door naar de vrijstaande Peter Sey, die deze keer de aangeboden kans benutte: 2 – 1.

Nadat een kopbal van Tom De Keyser nipt naast ging, moest KSV-doelman Sven Neyrinck ingrijpen op een loeier van Frederik Hoogewijs. Net voor rust moest hij ook nog een vrijschop van Benjamin De Cooremeter stoppen.
Ook in de eerste minuten na de rust moest de bezoekende doelman zijn kunnen tonen op doelpogingen van Frederik Hoogewijs en Tom De Keyser.
Geraardsbergen kende ook nog de nodige pech. In de 52ste minuut schoot Luc Nissens op de paal. Later zou Kevin De Wannemaecker dit nog eens overdoen.

Tussendoor waren er ook nog kansjes voor de thuisploeg via Tom de Keyser, Andy Van Droogenbroeck en Peter Sey.

In een eindoffensief van KSV trok de scheidsrechter een tweede gele kaart voor thuisspeler Benjamin De Cooremeter. Arne Says besloot nog naast, en in blessuretijd ging ook nog een kopbal van Wouter Eloot voorlangs.
Doelpunten : 10′ Reinout Delclef 0 – 1 ; 16′ Andy Van Droogenbroeck 1 – 1; 24′ Peter Sey 2 – 1.

SOS Schellebelle heeft zijn eerste punten binnen. KSV zakt na twee gelijke spelen en een eerste nederlaag weg naar de onderste regionen van de klassering.

Zondag om 15 uur is er aan de Molendreef de derby tussen KSV Geraardsbergen en Eendracht Winnik.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background